• «Місто, з якого почалася війна»

    «Місто, з якого почалася війна» «Місто, з якого почалася війна» «Місто, з якого почалася війна»

    20 жовтня в Білоцерківському гуманітарно-педагогічному коледжі відбулася презентація книги «Місто, з якого почалася війна». Це колективна праця дев’яти співавторів: Є.Бардяк, М.Білякової, Н.Гриценко, Н.Каплун, К.Котлярової, Г.Куровської, А.Москаленка, Н.Нестеренко,С.Проценка за редакцією А.Удовенка.

    Збірка досліджень присвячена проблемі порушень прав людини у Слов'янську та відновлення миру на Сході України в 2014-2018 роках. В основі книги – свідчення цивільних осіб, які стали свідками порушень прав людини чи постраждали внаслідок воєнних дій у місті у квітні-липні 2014 року. У книзі проаналізовано функціонування незаконних в’язниць, переслідування мешканців міста за релігійні переконання, залучення неповнолітніх осіб до збройних формувань, питання примусової праці та торгівлі людьми в місцях несвободи, проблеми обстрілів та мінування об'єктів цивільної інфраструктури. Розглянуто також розгортання проросійської пропаганди в місті, проблеми доступу до медичної допомоги під час окупації та пошуку шляхів примирення після відновлення урядового контролю над Слов'янськом.

    У презентації збірки брали участь представники БНАУ, Білоцерківського гуманітарно-педагогічному коледжу, Білоцерківського медичного коледжу, громадських організацій міста, ЗМІ та бібліотекарі центральної бібліотеки ЦБС.

    Кілька примірників книги автори подарували у фонди бібліотек міста, тому всі бажаючі, незабаром, матимуть можливість познайомитись з цим унікальним виданням.

    Тетяна Кириленко, Леся Шимоня.



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше