• «Біла Церква у моєму серці», – Анатолій Гай

    «Біла Церква у моєму серці», – Анатолій Гай «Біла Церква у моєму серці», – Анатолій Гай «Біла Церква у моєму серці», – Анатолій Гай «Біла Церква у моєму серці», – Анатолій Гай

    15 жовтня письменник, військовий, краєзнавець та патріот Анатолій Гай відсвяткував вихід цікавої книги, створеної нести до читачів неоціненні знання. На свіжому повітрі поряд з бібліотекою №8 була презентована «Біла Церква у моєму серці: Антологія творів літераторів, художників і композиторів». Надзвичайно приємно, що власний День народження письменник вирішив провести у дружньому колі гостей і читачів.

    Зокрема, привітати Анатолія Івановича завітав політик і громадський діяч Микола Томенко.

    Поетеса-краянка Тетяна Строкач присвятила цій чудовій події вірш.

    Не забарилися з привітанням і працівники міської бібліотечної системи. З вітальним словом виступила завідувачка бібліотекою-філією №10 Ганна Нагорна та завідувачка виставковою залою Любов Михайлюк, яка брала безпосередню участь у створенні книги, допомагаючи зібрати та систематизувати відомості про білоцерківських художників та їхні картини.

    У передмові до антології Анатолій Гай пише, що як її упорядник «поставив перед собою нелегке завдання: новими, досі ніким не використаними для створення історичної книги про наше місто засобами – художнім словом, малюнком і піснею, присвяченими Білій Церкві, скласти із сотень різних пазлів яскраве панно трагічної і героїчної історії нашого міста».

    Тож запрошуємо читачів відвідати бібліотеку-філію №8 та познайомитися з фундаментальною працею, що відображає культурне життя міста, його минуле і сьогодення крізь призму робіт, присвячених давньоруському Юр’єву та насолодитися ілюстративним матеріалом, що вдало доповнює художнє слово – репродукціями графічних, акварельних, олійних та інших робіт професійних художників та аматорів.

     

    Інна Храбуст.



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше