• Творча майстерня Галини Невінчаної

    Творча майстерня Галини Невінчаної Творча майстерня Галини Невінчаної Творча майстерня Галини Невінчаної Творча майстерня Галини Невінчаної Творча майстерня Галини Невінчаної

    8 жовтня святкує свій день народження Галина Невінчана (Пензарєва). Галина Вікторівна авторка багатьох творів, як для дорослого читача, так і для дітей.

    Пані Галину знають в Білій Церкві не тільки як письменницю. З 1994 року вона заявила про себе, як художниця. За 25 річний період творчості, Галина Вікторівна мала 13 персональних виставок у Білій Церкві та 3 – у Києві. Її роботи експонувалися наВсеукраїнській виставці до Дня Незалежності України, яка проходила в Українському домі та трьох виставках з нагоди Міжнародного циганського фестивалю.

    Галина Невінчана (Пензарєва) по матері (Мартін) ­ етнічна німкеня. З 1997 року пані Галина бере активну участь у роботі білоцерківського центру німецької культури «Відергебурт». З 2011 року є учасницею проекту «Зустріч поколінь» (щорічні пленери і експедиції німецькими поселеннями України). Ідея проекту, який розпочався 2006 року, належить Президенту Асоціації німців України Ангеліні Шардт і реалізується за підтримки Ради німців України й уряду Німеччини. В проекті задіяні художники німецького походження. Результатом 15 річного існування проекту є чисельна колекція картин, яка з величезним успіхом подорожує містами України: Дніпро, Запоріжжя, Київ, Львів, Миколаїв, Мукачеве, Одеса, Херсон, Харків, Ужгород… Подібна діяльність сприяє відродженню духовного потенціалу національних меншин, створює умови для всебічного розкриття їхньої самобутності, утверджує гуманістичні цінності високої моралі і державницького патріотизму у громадян України – представників різних національностей.

    Галина Невінчана є автором кількох циклів робіт: «Закарпатські німці», «Київ», «Завод Краян»(один із шедеврів промислової архітектури Одеси), «Німецьке Причорномор’я», «Портрети», «Депортація», «Меноніти Запоріжжя», присвячених історії та культурному спадку німецьких поселенців, що приїхали в українські землі ще наприкінці 18 століття. Пані Галина двічі лауреатка конкурсу «UnsereBeste» (2016-2017рр.).

    Працівники бібліотеки-філії №6 пропонують увазі користувачів онлайн виставку робіт художниці, розміщену на сторінці книгозбірні «БібліоДзвін» в мережі Фейсбук. Переглянувши підбірку картин, читачі матимуть можливість доторкнутися до культурної спадщини німецьких поселенців, дізнатись про трагічні сторінки їхньої історії, познайомитися з людьми, гідними захоплення і поваги.

    Щиро вітаємо Галину Вікторівну з днем народження і бажаємо продовжувати радувати поціновувачів художнього слова і мистецької творчості.

     

    Надія Гаврилова.



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше