• Натхнення Ніни Побережець Натхнення Ніни Побережець Натхнення Ніни Побережець Натхнення Ніни Побережець

    Вже стало доброю традицією проводити в стінах книгозбірень виставки робіт читачів, розкриваючи їхні захоплення. Цьогорічні карантинні умови змушують бібліотекарів працювати в режимі онлайн.

     
    Тож, напередодні Дня людей похилого віку працівники філії №6 познайомили читачів з роботами чудової людини, залюбленої в свою справу, – Ніни Побережець.
     
    Вишивати пані Ніна почала з дитинства. «Скільки себе пам’ятаю, стільки й вишиваю», – згадує майстриня. А все починалося з маленьких серветок, які прикрашалися різними квітами. Згодом, за допомогою голки, нитки та бісерних намистин почали «народжуватись» картини, рушники, чоловічі та жіночі сорочки. В доробку Ніни Миколаївни близько 50 картин. Є серед картин і вишиті ікони. Кожна з робіт – неповторна. Вдало підібрані кольори розкривають глибокий зміст ікони, на яких зображені Ісус Христос, Марія з немовлям, 12 апостолів.
     
    Вишивання – складна, копітка ручна робота, але майстриня отримує від рукоділля надзвичайне задоволення і може вишивати декілька годин поспіль. Над деяким творінням вона «чаклує» місяцями. Тож її творчі роботи є справжніми шедеврами, які вражають своєю вишуканістю, колоритністю і досконалістю.
     
    Для пані Ніни вишивка – це не просто хобі, а можливість привнести у життя красу, доброту. «Життя у вишивці, а вишивка-життя. На полотні найтонші, найщиріші, Розкладені жіночі почуття»
     
    Сьогодні «малювання голкою» знаходить все більше прихильників. Це захоплення не залежить від віку, професії, гендерної належності. Художнє хобі наповнює життя новими емоціями, розвиває творчі здібності, робить його змістовнішим.
      
     Надія Гаврилова.




    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше