• Місце зустрічі змінювати не потрібно

    Місце зустрічі змінювати не потрібно

    Коли переступаєш поріг цього закладу, відразу ж потрапляєш в особливу атмосферу комфорту – духовності, мудрості, доброти, захищеності, де створено всі умови для самоосвіти та розвитку. Як ви думаєте, що це? Звичайно, це – бібліотека.

    У бібліотеці хоча б раз за життя побувала кожна людина, а про тих щасливчиків, які потоваришували з книгою, то і говорити годі. Цей храм людських знань і досвіду магнітом притягує до себе, дарує прекрасні хвилини спілкування з чемними, вихованими, знаючими і мудрими людьми, спілкування з якими дарує радісні і приємні хвилини. Це я про працівників бібліотеки-філії №9 сімейного читання, що на бульварі Олександрійському. Одна з найстаріших бібліотек міста, переселилася з вулиці Богдана Хмельницького, де виконувала роль центральної міської дитячої бібліотеки до 1984 року у новозбудоване приміщення.

    Від того часу не втратила жодного читача, бо весь спектр її послуг спрямований на максимальне задоволення читацького попиту користувачів. Що їх тут приваблює? Можливість вибрати особливу книгу для душі, чи серед величезного різноманіття друкованих джерел знайти історичну довідку про нашу Білоцерківщину (а їх видано за останні роки значну кількість). Думаєте вам не заздрять жителі інших регіонів? Заздрять. Тут не лише поповните багаж знань, а й дізнаєтесь про літературні новинки, побуваєте на їх презентації, зустрінетеся із авторами, зможете отримати кваліфіковану пораду щодо написання реферату, курсової. Бібліотекарі підберуть необхідні вам книги, зроблять роздруківку необхідного матеріалу, запропонують скористатися безкоштовним Інтернетом. А скільки тепла, уваги, приємних і корисних годин відпочинку ви зможете провести на цьому острівці людяності серед розбурханого сьогодення. Спілкування з Світланою Могорит, яка проконсультує вас з будь-якого питання щодо роботи на комп’ютері, дасть відповідь на будь-який запит. Світлана Василівна веде блог бібліотеки «БібліоВсесвіт», наповнює сторінку «Білоцерківська бібліотека сімейного читання» у Фейсбуці, створює буктрейлери до книг різної тематики.

    Жанну Харченко люблять найменші читачі, коли вона заволодіває їхньою увагою в образі Синьої Киці чи неперевершеної літературної героїні Джеремі Стронга – мадам Гармидер. Крім того, Жанна Миколаївна висвітлює бібліотечне життя в Інстаграмі.

    Галина Чередник, Ірина Люшинська, Тетяна Куценко – книжкові всезнайки із дитячого та дорослого абонементу запропонують книги дітям не лише зі шкільної програми, а на будь-яку тему і смак читачам різного віку й уподобань. Зоя Чутковська і Юля Харченко, знавці бібліографічного обслуговування, ведуть каталоги та картотеки, працюють із періодичними виданнями, обслуговують читачів в читальних залах бібліотеки.

    Багато років пропрацювала у книгозбірні Тетяна Сулейманова і на посаді завідувачки, і бібліографом. Останнім часом Тетяна Іванівна займалася організацією роботи клубу «Сузір’я» Академії пенсіонерів, гуртка «Креативне рукоділля», які об’єднували не лише жителів мікрорайону, а й усіх бажаючих. Вже цієї осені ветеран праці Т.І. Сулейманова пішла на заслужений відпочинок, проте, на громадських засадах залишилася працювати керівником цих об’єднань при бібліотеці.

    Тридцять дев’ять років плідної праці у бібліотеці за плечима її завідувачки Катерини Волинець. Багато зусиль доклала Катерина Василівна для створення творчої аури бібліотеки, креативності в роботі колег, доукомплектування книжкових фондів, налагодження партнерських зв’язків з ліцеєм «Білоцерківський колегіум», СПМШ №16 ім. М.Кириленка, БЗШ №6, БЗШ №7 ім. Г.Воробйова, ДНЗ №19 «Кобзарик», школою мистецтв №1, ЦПО «Соняшник», національними товариствами, благодійними фондами міста, Білоцерківським багатопрофільним навчально-реабілітаційним центром, військовим шпиталем і 72-гою ОМБр імені Чорних Запорожців. При бібліотеці працюють клуб для читачів-дітей «Первоцвіт» та етно-педагогічна студія «Де живуть Котигорошки», які вводять маленьких відвідувачів у світ казок, народних традицій українців, розкривають красу звичаїв і свят. Традиційних зимовий конкурс на кращу новорічно-різдвяну листівку «Нова радість стала» щороку збирає все більше і більше учасників. Доброю традицією стало те, що дитячі шедеврики бібліотекарі передають військовим у зону ООС та у шпиталь, де проходять лікування поранені.

    Звичайно Covid-19 вніс свої корективи в роботу бібліотеки. Вони також не обслуговували читачів, проте ті, хто проходив повз бібліотеку, міг спостерігати гурт дітлахів та дорослих з книгами у руках, які щоденно приходили подивитися, чи не відкрила двері книгозбірня. Все це демонструє потребу книги і бібліотеки у білоцерківців.

    Коли ближче читачі знайомляться з роботою бібліотеки, тоді розуміють, що сучасні методи її роботи протирічать заскорузлим уявленням і стереотипам про діяльність цього закладу. Хочете переконатися у цьому? Завітайте до бібліотеки і я упевнена, що ви також станете активними читачами, бо знайдете тут самовідданих і вірних друзів, толерантних і приємних у спілкуванні співрозмовників, розумних і ввічливих посередників між вами і світом мудрості, освіченості і добра.

    Із Всеукраїнським днем бібліотек вас, шановні бібліотекарі і читачі, долучаймося до знань, добрих справ, цікавого і корисного дозвілля, яке пропонують нам бібліотеки!

    Тетяна Біла.



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше