• До нових зустрічей в бібліотеці

    Ще з давніх давенбібліотеки вважали сакральним місцем − храмом духовності, називаючи їх «домом життя», «притулком мудрості», «аптекою для душі».

    Це можна сказати і про центральну міську бібліотеку КЗ БМР Білоцерківська міська ЦБС імені Петра Красножона.

    За свою майже столітню історію (заснована у квітні 1921 року) книгозбірня не раз переживала важкі часи. Роки Другої світової війни, коли приміщення і майже весь фонд згоріли. І тільки завдяки працівникам Варварі Степанівні Шелест і Ніні Євгенівні Гриві, яким вдалося врятувати частину книг і сховати в підвалах БРУМу та небайдужим білоцерківцям у жовтні 1944 року бібліотека знову відкрила свої двері для читачів. Згадаймо важкі дев’яності, коли фонди практично не поповнювалися новою літературою, заробітна плата не виплачувалася по пів року, але бібліотекарі не опустили руки, а разом з читачами створили клуб любителів книги «Фортуна», за власні кошти дбайливо комплектуючи фонд клубу.

    Але після кризи настали часи розквіту. Завдяки міській владі бібліотека набула сучасного вигляду − оновлено фасад, книжковий фонд поповнюється книгами сучасних українських авторів, які користуються великим попитом у читачів.

    Сьогодні бібліотека − потужний освітній, інформаційний, культурний, дозвіллєвий заклад з багатогалузевим книжковим фондом, великим довідково-бібліографічним апаратом, безкоштовним Інтернетом. Працівники проводять велику роботу з популяризації книги: зустрічі з письменниками-краянами та творчими людьми міста, поетичні конкурси, літературні вечори, засідання в клубах за інтересами, майстер-класи, виставки декоративно вжиткового мистецтва тощо.

    Під час карантину ця робота проводилася в онлайн режимі в соціальній мережі Фейсбук в групі «Центральна бібліотека м. Біла Церква».

    За 100 років в стінах книгозбірні переплелося багато доль безкорисливих ентузіастів, закоханих в бібліотечну справу, завдяки яким про нашу «аптеку для душі» добре знають не тільки у Білій Церкві, а й в інших регіонах України, Білорусії, Литві, Німеччині, Канаді, Америці.

    В переддень свята хочу привітати колег, читачів, партнерів із Всеукраїнським днем бібліотек. Побажати миру, здоров’я, творчих успіхів, сімейного затишку, людського тепла, гарних нових книг, хороших спонсорів, енергії, завзяття і нових цікавих зустрічей в бібліотеці.

    Людмила Чупак.

     

     

     

     



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше