• «Всесвітній день прибирання – World Cleanup Day» «Всесвітній день прибирання – World Cleanup Day»

    З метою формування національної культури чистоти, благоустрою, правильного поводження з відходами, дбайливого ставлення до довкілля, створення сприятливих умов для розвитку волонтерства і самореалізації української молоді, розвитку місцевих громад, Всеукраїнський молодіжний рух «Let’s do it, Ukraine» спільно з міжнародним рухом «Let’s Do It, World» щорічно проводить в Україні міжнародну соціально-екологічну акцію з прибирання зелених зон та благоустрою територій – «Всесвітній день прибирання – World Cleanup Day».
     
     
        У 2020 році Акція відбулася 19 вересня 2020 року о 10:00 в усіх регіонах України з дотриманням відповідних карантинних норм та обмежень.
      
     Всеукраїнський молодіжний рух «Let’s do it Ukraine» запропонувала три форми участі:
        
    1. Групове очищення. Збиратися в групи можна, але кількість учасників має бути обмежена, а площа достатньо великою для дотримання соціальної дистанції.
        2. Індивідуальні чистки. Прибирання із друзями або родиною може стати оригінальною формою дозвілля.
        3. Цифрове очищення. Видалення зайвої інформації зі своїх гаджетів дозволить розвантажити центри бази даних, на підтримку яких витрачається величезна кількість енергії.
        
    Працівники КЗБМР Білоцерківська міська ЦБС ім. П.Красножона взяли активну участь у всіх запропонованих формах акції.
      
     Намагалися інформаційно та організаційно сприяти її проведенню, а саме: розмістили інформацію на офіційному сайті ЦБС, блогах бібліотек-філій та сторінках книгозбірень у соціальній мережі Фейсбук та Інстаграм, вебсайтах та у соціальних мережах, сприяли організації всеукраїнської соціально-інформаційної кампанії «Побачив? Прибери!».
      
     Бібліотекарі приділили увагу прибиранню та упорядкуванню зелених зон та благоустрою прибудинкових території.
        
    «Чисто там, де не смітять, а ще чистіше там – де прибирають» – ця життєва істина наглядно показала, що набагато приємніше, комфортніше жити у чистому та охайному середовищі.
        
    Окрім того, у бібліотеках ЦБС проведено цифрове очищення, видалено зайву інформацію з комп’ютерів та власних гаджетів працівників, що дозволило розвантажити бази даних, на підтримку яких витрачається величезна кількість енергії.

    Олена Бульда.




    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше