• «Не обміліє книжкова криниця…»

    «Не обміліє книжкова криниця…»

    Під час запровадження карантину незвично завмерли книжкові фонди ЦБС, стали недоступними для читачів, а бібліотекарі нічим не змогли допомогти їм.

    І саме в цей період, дякуючи білоцерківській міській владі, ми одержали з бюджету розвитку 1868 прим. книг на суму 210 тис. грн. Як же нам хотілося поділитися цим багатством з читачами!

    Впевнена, що літературні новинки зацікавлять всі читацькі категорії. Книги про Революцію Гідності та війну на Сході України, трагічні події Іловайська, інтелектуальні твори, родинні саги, розповіді про багатогранний внутрішній світ людини.

    Складний час, складні життєві обставини, біль, ненависть, надія на майбутнє – все це ви відчуєте у найкращій Книзі року-2019 за версією ВВС Тамари Горіха Зерня «Доця». Так щиро і правдиво вести розмову з читачем, висловлювати свою позицію вдається тільки по-справжньому талановитому автору, людині, яка це вистраждала.

    Нові надходження книжок зачарують вас різноманіттям імен, тем та форм. Для кожного читача знайдеться своя мелодія і своє слово.

    Любителів фантастики, мрійників чекає неперевершена книга Ілларіона Павлюка «Танець недоумка». Такого ви ще справді не читали!

    Напевне, ніщо так не єднає людей, як Слово. У поезії Маріанни Кіяновської «Бабин Яр. Голосами» кожен віршований рядок – це оголений нерв, спресований біль і туга, які відчуваєш майже фізично.

    Ніжне й сильне взаємне почуття молодих людей, яке народилося у лікарні та не може їх зробити щасливими, відкривається читачеві у книзі «За п’ять кроків до кохання» Рейчел Ліппінкотт.

    Фантастичні трилери, колоритні персонажі, духовний світ і традиції українців, вишуканий стиль, ретро і модерн, реалізм і романтика – все це чекає на Вас на книжкових полицях.

    Яскраві, багаті на ілюстрації та загадки книги притягнуть, як магніт, маленьких читайликів. Дітей захопить чарівний світ пригод і відкриттів, коміксів, де і що відбувається на материках і океанах («501 факт, який треба знати»), «Елементарно! науковий детектив» проведе пошук і розкриє таємниці невловних елементів, що оточують нас.

    Як поводитися з дітьми, хворими з народження, вміти розкрити їм своє серце, допоможуть книги О.Драчковської «Зайчик-нестрибайчик та його смілива мама», як вберегти дітей від страждань розповість книга І.Дорожко «Насильство. Булінг». Цікавими будуть книги про роботу поліції, футбол та різні професії, їх значення у суспільстві.

    Книжкові скарбниці поповнилися виданнями, отриманими за державною програмою «Українська книга» (628 примірників). Це і класика, і нові світові шедеври не тільки з художньої літератури, а й з економіки, філософії, психології.

    Хочеться, щоб кожен читач знав, що у бібліотеки міста надійшли нові книги білоцерківських авторів. Відбувся книжковий зорепад, яскравий і змістовний.

    Інформацію про те, як жили і творили прості люди Білої Церкви, перемагали ворогів, працювали, оспівували своє місто, будували його, Ви, шановні читачі, знайдете у краєзнавчих фондах бібліотек міста. А відділ комплектування і обробки літератури міської ЦБС намагатиметься прискорити шлях книги до користувача.

    Тетяна Ніконенко.



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше