• Дарую серце Білій Церкві…

    Дарую серце Білій Церкві… Дарую серце Білій Церкві… Дарую серце Білій Церкві…

    Біла Церква… Оспівана в музиці та поезії, прозових творах, на полотнах художників, вона і зараз викрисає в творчих душах іскру натхнення, любові та синівської вірності. Підтвердженням цього стали виступи учасників онлайн-конкурсу «Рідний край, я тобою живу», присвяченого рідному місту.

    Конкурсанти виконували власні твори, а також поетичні рядки Анатолія Кульчицького, Віри Гутник, Федора Юдицького, Андрія Гудими, Миколи Сома…

    Оцінювало виступи журі у складі: голова – Валерій Войтов, провідний майстер сцени Київського академічного обласного музично-драматичного театру ім. П.Саксаганського; члени журі: Христина Галицька – актриса Київського академічного обласного музично-драматичного театру ім. П.Саксаганського; Олександра Нагорна – головний бібліограф відділу методичної та бібліографічної роботи міської ЦБС ім. П.Красножона; Тетяна Савенко – читач бібліотеки-філії №10, меценат конкурсу.

    Конкурсанти, які брали участь у номінації «Авторський вірш» довели, що талановитим і відомим землякам росте достойна зміна, і в майбутньому їхні вірші, можливо, також будуть декламувати діти…

    В цій номінації перемогу святкували:

    ·1 місце – Анна Романюк («Місто над Россю»);

    ·2 місце – Богдан Злочевський («Біла Церква – моє місто»);

    ·3 місце – Катерина Береза («Славне моє місто»).

    Значно більше учасників було у номінації «Художнє слово» (декламатори). Всі гарно підготувались, але не всі, на жаль, можуть стати переможцями. Журі одностайно розподілило призові місця:

    ·1 місце – учні 11 класу (Анна Панько, Катерина Кшевінська, Катерина Федоренко, Анастасія Герасько, Олег Ковіня) БНВО «Перша Білоцерківська гімназія-школа І ступеня» за чудове виконання композиції на вірші Віри Гутник «Моя Біла Церква»;

    ·2 місце – Дарина Юрчик за виконання твору Федора Юдицького «Візьми в долоні світ»;

    ·3 місце – Матвій Клименко, який прекрасно прочитав «Запрошення на Рось» Миколи Сома.

    Немає в Україні міста, якому було б присвячено стільки пісень, як Білій Церкві. Організатори конкурсу очікували, що в номінації «Кращий виконавець-вокаліст» буде багато учасників, адже наше місто співуче. На жаль, лише Катерина Сергієнко підготувала музично-вокальний номер. Їй по праву дістався подарунок.

    Хочу подякувати всім причетним до підготовки конкурсантів, а також меценатам Тетяні Савенко та депутату міської ради Андрію Королю, завдяки яким всі талановиті учасники отримали подарунки.

    Колектив філіалу №10 готується до нових конкурсів, з надією що карантин закінчиться і конкурс відбудеться в бібліотеці.

     

    Ганна Нагорна.




    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше