• В’язання гачком – вид декоративно-ужиткового мистецтва

    В’язання гачком – вид  декоративно-ужиткового мистецтва В’язання гачком – вид  декоративно-ужиткового мистецтва

    12 вересня відзначається «творче» свято – Міжнародний день в’язання гачком. З цього приводу в бібліотеці-філії №2 була відкрита виставка в’язаних гачком робіт Юлії Животівської під назвою «В’язання гачком – вид декоративно-ужиткового мистецтва».

    Намагаючись прикрасити свій побут люди прагнули використовувати різні матеріали для створення речей, тому з’явилося ручне в’язання яке спочатку було простою утилітарною необхідністю, а згодом перетворилося в мистецтво.

    В’язання гачком – один із найпоширеніших видів рукоділля, що існує понад три тисячі років. В’язані вироби завжди цінувалися дуже високо. Про це свідчать вироби знайдені у стародавніх похованнях Єгипту, Греції та Риму.В Європі, наприклад, їх могли носити лише заможні люди і лише згодом вони стали доступними і для звичайних людей.

    За допомогою гачка можна виготовити найрізноманітніші вироби, починаючи з маленьких іграшок, квіточок, біжутерії, аксесуарів та мережив і закінчуючи верхнім одягом, шарфами та ковдрами. Унікальність кожного виробу, зв’язаного своїми руками, не потребує додаткових коментарів.

    В’язання гачком – це творча робота, дуже приємна і зовсім не втомлююча. Давно відомо, що в’язання не лише відганяє похмурі думки, але й піднімає настрій, тому, що гарна річ, створена власними руками, приносить задоволення та втіху.

     

    Юлія Животівська.



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше