• «Квітни, моя Україна!» – 2020

    «Квітни, моя Україна!» – 2020 «Квітни, моя Україна!» – 2020 «Квітни, моя Україна!» – 2020 «Квітни, моя Україна!» – 2020 «Квітни, моя Україна!» – 2020

    До 29-ї річниці з дня проголошення Незалежності України в міській виставковій залі при бібліотеці-філії №8 відкрилася традиційна виставка народної творчості «Квітни, моя Україна!».

    Україна – вона у всьому, що оточує нас: у місяці, зорях, стежині, у кожному камінчику, деревці. Все це – рідне і близьке кожному з нас. І червона калина, що росте на подвір’ї, і рушничок, що вишили Ви самі чи старенька бабуся. Україна – це рідна мова, культура, історія народу, який протягом багатьох віків боровся і бореться за свою свободу і незалежність.

    Щороку, до свята Незалежності, майстри Білої Церкви з великою любов’ю і натхненням вже 24 роки створюють чудову патріотичну експозицію. Кожна виставка, як і кожна робота, – неповторні.

    Цього разу експозиція дуже багата на вишивку бісером, хрестиком, гладдю та стрічками. Свої роботи у цих техніках надали: Світлана Паламарчук, Галина Мазнєва, Раїса Скумін, Людмила Савченко, Оксана Бондар, Людмила Комендант, Надія Олійник та інші майстрині. Прикрасили залу неповторні картини-аплікації із соломки від Катерини Соколовської; ляльки-мотанки Ольги Слободяник, Тетяни Строкач та Ірини Зотової; картини на бересті Сергія Дьякова, Тетяни Похилько, Валерія Вовченка; бісерна мозаїка від Бориса Черненка; вироби із скла Тетяни Волни; дощечки, оздоблені у техніці «Петриківський підлаковий розпис» Вікторією Опаряк, Людмилою Красніцької-Луцик та її ученицями; гончарні вироби авторства Олександра Максимчука; плетені гачком капелюшки та вишиті сорочки від Лариси Задорожної і Людмили Лишавської; намиста з бісеру Людмили Строган; вази, виконані у техніці коренепластиці Віктора Бондара; картини з насіння та різноманітних круп від Галини Федорової; обереги Ірини Жидецької; вазочки, дощечки та інші побутові предмети, прикрашені декупажем від Галини Федорової та Марини Сич; писанки та канзаші Ірини Дудчик; дідухи від Тетяни Строкач і вишиванки Івана Тупчія.

    Поповнилася «сім’я» майстрів новими учасниками і новими видами народного ремесла – це фріволіте від Ніни Кравчук та модульне орігамі від Лілії Хохич.

    Дуже приємно зазначити,що зв’язок поколінь між досвідченими майстрами та молодими не розривається. Студенти Білоцерківського гуманітарно-педагогічного коледжу та професійного ліцею навчаються народним ремеслам і в майбутньому будуть передавати досвід своїм учням.

    Головний спеціаліст міського відділу культури Алла Карабач вручила подяки Катерині Соколовській, Борису Черненку, Ірині Зотовій, Раїсі Скумін, Людмилі Комендант за натхненну творчу працю і вагомий внесок у популяризацію народного мистецтва та за участь у виставці «Квітни, моя Україно!».

    Виставка діятиме до 30 вересня за адресою: Леваневського,55.

     

    Любов Михайлюк.

     

     

     



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше