• 11 книг «Соло надірваних струн. Том 2. Київщина» передано в бібліотеки Білої Церкви

    11 книг «Соло надірваних струн. Том 2. Київщина» передано в бібліотеки Білої Церкви 11 книг «Соло надірваних струн. Том 2. Київщина» передано в бібліотеки Білої Церкви 11 книг «Соло надірваних струн. Том 2. Київщина» передано в бібліотеки Білої Церкви 11 книг «Соло надірваних струн. Том 2. Київщина» передано в бібліотеки Білої Церкви 11 книг «Соло надірваних струн. Том 2. Київщина» передано в бібліотеки Білої Церкви

    В Білоцерківському краєзнавчому музеї відбулася презентація книги Наталії Хаммоуди «Соло надірваних струн. Том 2. Київщина». Книга розповідає про життя мешканців Київщини, які загинули в боях за незалежність України. Всього том містить 31 новелу про героїв російсько-української війни. Видана і видрукувана книга у Білій Церкві видавництвом «Час Змін Інформ».

    У вітальному слові директор музею Людмила Діденко зазначила, що установа є місцем, де зберігається пам'ять про події минулого і сучасності, а виставка, присвячена війні на Сході діє з 2015 року.

    Директор видавництва Костянтин Климчук зачитав вітальний лист родинам героїв новел від автора книги Наталії Хаммоуди та ініціатора проєкту Марії Дребіт. Потім розповів про роботу над виданням (особливо працю головного редактора Тетяни Виговської), героїв новел, про першу презентацію проєкту у Львові.

    Ця подія була б неможливою без участі депутата Білоцерківської міської ради Андрія Короля. Саме він, купуючи книги на благодійному розпродажі по збору коштів на квадрокоптер для 8-го полку спецпризначення, запропонував забезпечити власним коштом кожну бібліотеку Білої Церкви томом «Соло надірваних струн». «Маємо піклуватися про культуру. Не буде мати народ майбутнього, якщо не пам'ятати е минулого», – сказав Андрій Петрович.

    Також на презентації вступила Олеся Шкурко. Історія її чоловіка Олександра є на сторінках книги. Півтора роки сподівань і пошуків, зневіри і брехні пережила ця гарна жінка, поки тіло її чоловіка, по-звірячому розстріляного росіянами, не упокоїлося в рідній землі. Пані Шкурко розповіла про роботу з автором, про значимість книги. А видавці додали, що її історія увійде і в інші проєкти, які перебувають в стадії роботи.

    Насамкінець бібліотекарі оглянули виставку російсько-української війни, а книги були відвезені у відділ комплектування ЦБС. Як сказала її директор Раїса Григоренко, вони стануть неоціненний посібником у проведенні заходів патріотичного виховання.

    Інформація видавництва «Час Змін Інформ».

     



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше