• Роде наш красний…

    Роде наш красний… Роде наш красний… Роде наш красний…

    Великий український педагог Костянтин Ушинський писав: «Важко виразити словами те особливе, світле щось, що народжується у нашій душі, коли ми згадуємо тепло рідного сімейного гнізда. До глибокої старості залишаються в нас якісь сердечні зв’язки з тією родиною, з якої ми вийшли». Так, родина, сімя – це найдорожче для кожної людини. Мабуть, недаремно Український день родини святкується влітку – щоб за широким святковим столом змогла зібратися вся рідня і лилися спогади, спогади,… Знати свій родовід, зберігати пам’ять про нього – це наш обов’язок не лише перед минулими, але й перед майбутніми поколіннями.

    У цьому році карантинні обмеження не дозволили відзначити це свято, не всі родини змогли зібратися разом. Але вихід завжди є. Згадати своїх родичів, поділитися спогадами про дружні родини, колектив бібліотеки-філії №10 запропонував своїм користувачам у форматі онлайн, приєднавшись до флешмобу-конкурсу «Моя родина». Красиві, дружні родини на світлинах були доказом того, що у кожного з нас «рід великий, край багатий». І з таких родин складається український народ. А Тетяна Качанова, Ніна Ковальчук, Софія Гіптенко отримають ще й подарунки від організаторів.

    На жаль, сьогодні родинне коріння українського народу підтято – ми розмовляємо суржиком, не знаємо своїх традицій, не бережемо свою культуру, навіть споконвічно українські землі хочуть забрати… Потрібно задуматись, адже лише від нас з вами залежить чи житимуть наші нащадки, чи зникнуть з лиця землі. Не даймо всохнути родовому дереву нашого народу, адже «людське безсмертя з роду і до роду / Увись росте з коріння родоводу».

    Ганна Нагорна.




    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше