• Карантинні реалії роботи бібліотек міста

    Карантинні реалії роботи  бібліотек міста Карантинні реалії роботи  бібліотек міста Карантинні реалії роботи  бібліотек міста Карантинні реалії роботи  бібліотек міста Карантинні реалії роботи  бібліотек міста

    Книгозбірні Білоцерківської міської ЦБС продовжують працювати в режимі онлайн.

    Увазі користувачів бібліотечні фахівці пропонують найрізноманітніші онлайн майстер-класи, флешмоби, акції, вистави бібліотечних лялькових театрів, зустрічі з письменниками-краянами, обговорення книг, конкурси читців-декламаторів тощо.

    Читачі центральної бібліотеки залюбки мандрують бібліотечними поличками онлайн на сторінці книгозбірні у Фейсбуці.

    Маленькі читайлики центральної бібліотеки для дітей взяли активну участь в онлайн естафеті «Моє книжкове літо – 2020» на сторінці «Читачок Бібліотечний» у мережі Фейсбук.

    Цікаві матеріали розміщують працівники філії №1 для дітей на своїй сторінці «Книжкова фантазія» та на блозі «Джерельце». Нагадують за допомогою соціальних мереж своїм читачам про знаменні та пам’ятні дати і ювілеї письменників бібліотекарі філій №2 та №3. Цікаві презентації очікують на читачів книгозбірні №4. Бібліотекарі філії №5 провели онлайн акцію «Персональна книга».

    Сторінка «Бібліодзвін» бібліотеки-філії №6 пропонує різноманітні матеріали як для дорослих, так і для дітей. Акція «Я і мої канікули» зацікавила велику кількість користувачів від найменших до підлітків. Також на сторінці філії ділиться враженнями від прочитаних книг завідувачка відділом комплектування і обробки літератури Тетяна Ніконенко. Цікавими є майстер-класи від бібліотекарів філії №8, онлайн виставки робіт художників міста.

    Пропагують книги та читання бібліотечні фахівці філії №9. Слід зазначити, що книгозбірні №1 для дітей та бібліотека сімейного читання №9 розміщують матеріали не тільки на блогах і сторінках у соціальній мережі Фейсбук, а й в Інстаграмі. Активно працюють онлайн і бібліотекарі філії №10.

    До Дня Конституції України на блозі та сторінці центральної бібліотеки в мережі Фейсбук проведена онлайн вікторина «Конституція України – Основний Закон для влади, чи для громадян?».

    Працівники центральної бібліотеки для дітей презентували онлайн книгу братів Капранових «Конституція у коміксах» та підготували віртуальну виставку «Головний закон держави» на блозі та на сторінці бібліотеки «Читачок» у соціальній мережі Фейсбук.

    Бібліотекарі філії №1 для дітей запропонували своїм читачам у блозі та на сторінці «Книжкова фантазія» у Фейсбуці  інформину «Конституцію вивчаємо, пам’ятаємо, поважаємо».

    На сторінці бібліотеки філії №2 розміщена віртуальна виставка «Історія української Конституції».

    Бібліотечні фахівці філії №6 розмістили на своїй сторінці «Бібліодзвін» у мережі Фейсбук онлайн презентацію до Дня Конституції України та онлайн виставку «Конституція України: від Гетьмана до Президента» . А на сторінці філії №4 розміщений відеоролик для дітей «Що таке Конституція?».

    Бібліотекарі філії №8 запропонували своїм користувачам переглянути онлайн книжкову виставку-інсталяцію: «Конституцію – знаємо та поважаємо!».

    На сторінці бібліотеки-філії №9 у мережі Фейсбук та на блозі увазі читачів пропонується сторінка права «Конституція і молодь» та відео-вікторина «Як добре ти знаєш Конституцію України».

    Бібліотекарі філії №10 розмістили на свої сторінці в мережі Фейсбук відео-презентацію «Конституція України створена для людей».

    До Дня молоді головний бібліограф відділу методичної та бібліографічної роботи ЦБС Олександра Нагорна та бібліотекар філії №4 Олена Буяненко  взяли участь у флешмобі «Інноваційна діяльність молодих бібліотекарів Київщини», який організувала до Дня молоді Київська обласна бібліотека для юнацтва.

    Працівники центральної бібліотеки підготували онлайн виставку «Незрівняний молодості час». А бібліотекарі філії №9 на своїй сторінці у Фейсбуці презентували читачам десятку найуспішніших молодих письменників України.

    Віртуальну виставку «Українська молодь – майбутнє держави» запропонували переглянути працівники філії №2. А книжковий вернісаж «Молодим, сучасним, креативним» переглянули відвідувачі сторінки філії №8.

    Книгу Еллен Уайт «Вісті для молоді» презентували бібліотекарі на сторінці «Бібліодзвін» філії №6. Ця чудовий порадник для молоді в питаннях розвитку християнських чеснот, вибору кола спілкування, чтива, музики, одягу, відпочинку, а також створення сім’ї. Також увазі користувачів пропонується вірш, присвячений Дню молоді, поетки Ніни Ковальчук. Саме у цьому вірші можливо знайти відповідь на запитання «Що ж таке молодість?», вірш друкується вперше.

    Привітання з Днем молоді «А молодим можна бути і в 80…» від читачки філії №10 розміщене у соціальній мережі Фейсбук, на бібліотечній сторінці.

    Вийшла друком книга зав. сектором відділу інформаційно-краєзнавчої роботи ЦБС Анатолія Бондаря «Молодь Білої Церкви». У книзі на основі архівних та інших джерел досліджено молодіжний рух Білої Церкви з 1917 по 1991 рік. Показана роль молоді в українському національно-визвольному русі 1917-1920 рр. Висвітлена роль молоді в економічному, суспільно-політичному, культурному та спортивному житті міста. Книга розрахована на вчителів, краєзнавців та широке коло читачів, які цікавляться історією рідного краю.

    Олена Бульда.



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше