• Карантин онлайн

    Карантин онлайн Карантин онлайн Карантин онлайн

    Бібліотека-філія №3 закрилася на карантин, але залишається не менш важливою та потрібною для своїх користувачів.

    Працівники філії розширюють перелік послуг, якими читачі можуть користуватися дистанційно. Бібліотекарі пропонують усім бажаючим, в умовах ізоляції скористатися доступом до бібліотечних онлайн-ресурсів. Бібліотечні фахівці наповнюють блог «Бібліопростори» та сторінку в мережі Фейсбук корисною для читачів інформацією, розміщують чимало публікацій про книги, письменників, рекомендації, що прочитати цікавого на карантині, про ювілейні та знаменні дати. Дітям стане у нагоді матеріал про дивовижні казки Марії Конопніцької, про лагідний світ Михайла Стельмаха, зацікавив малечу марафон веселих білоцерківців. Багато переглядів повідомлень про Міжнародний день ромів, Всесвітній день книги та авторського права, про те, як діди-прадіди Великдень зустрічали, про перший бій у Донецькому аеропорту.

    Не маючи змоги зустрітися зі своїми читачами, бібліотекарі знайшли спосіб залишатися з ними на зв’язку і обговорювати онлайн прочитані книги, знайомити з новими творами сучасних українських письменників. Для цього відкрили «Бюро літературних новинок». Користувачі філії взяли участь у книжковому челенджі «Читаю вдома». Приємно, що свої «книжково-карантинні» світлини надсилають не лише діти, а й дорослі.

    Зворушливо прозвучали привітання до Дня пам’яті та примирення у виконанні читачів під час віртуального поетично-патріотичного кола «Миттєвості війни в віршованих рядках».

    До уваги всіх бажаючих представлені віртуальні виставки «Пізнай світ Європи», «Вивчай Європу – змінюй Україну» (до Дня Європи), інтернет-знайомство «Народжені вільними» (до Дня пам’яті жертв геноциду кримськотатарського народу), поетична онлайн-фішка «Кримська абетка» Василя Латанського.

    Бібліотекарі підготували для родинного перегляду лялькову виставу Великодньої казки Зірки Мензатюк «Писанка».

    Працівники філії продовжують навчання на платформі «Дія. Цифрова освіта».

    Під час карантину проводиться робота з книжковим фондом: відбирається непрофільна, застаріла за змістом та зношена література, складаються акти на її списання, закінчено рекласифікацію фонду, оформлені поличкові та каталожні роздільники до СК (за табл. УДК).

    Працівники книгозбірні вивчають та підбирають необхідну літературу для розробки сценаріїв масових заходів.

    Активно ведеться санітарно-гігієнічна обробка приміщення бібліотеки дезінфікуючими засобами.

    Ми сподіваємося на скору зустріч з нашими читачами!

     

    Наталія Добровольська.



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше