• Вітаємо переможців онлайн-конкурсу!

    Вітаємо переможців онлайн-конкурсу!

    Десять років поспіль у квітні центральна бібліотека проводить конкурс читців поезій Ліни Костенко. Цьогоріч, у зв’язку з карантином, ми вперше провели цей конкурс онлайн.

    Конкурс виявився яскравим, емоційно наповненим, довів, що всі учасники талановиті, креативні, творчі, закохані у творчість геніальної поетки сучасності Ліни Костенко.

    За звання кращого читця змагалися 30 учнів шкіл міста, серед них вихованці театральних студій «Пролог» і «Артистик» (керівники Тетяна Яковенко і Оксана Друзь), зразкового лялькового театру «Фантазія» (керівники Катерина Громадська та Ірина Сесьомко) ЦПО «Соняшник». Всі діти – читачі бібліотек міста.

    За умовами конкурсу володаркою Гран-прі стала учениця ліцею «Білоцерківський колегіум» Софія Гиптенко, яка набрала найбільшу кількість лайків − 235, дуже емоційно і артистично прочитавши поезію «Доля».

    Виступи конкурсантів оцінювалися у 3-х вікових групах, окрім набраних лайків, враховувалися: дикція, виразність, виконавська майстерність та артистизм.

    Серед найчисельнішої групи − учні 9-11 класів, перше місце вибороли Віталій Кулинич і Анастасія Чернух. Віталій блискуче і досить професійно прочитав твір «Брейгель «Шлях на Голгофу». А Настя вразила артистизмом і майстерністю виконання поезії «Останній концерт Ойстраха в Києві».

    Друге місце здобули Максим Лапшин і Аня Панько, їхні відео засвідчили професійність, майстерність і артистизм виконавців.

    Третє місце розділили: Каріна Братасюк, Даша Толочко, Каріна Травкова і Катя Кшевінська.

    У категорії «Учні 5 − 8 класів» переможницею стала Настя Ященко, яка креативно і дуже емоційно прочитала вірш «Кольорові миші».

    Друге місце посіла Ксенія Недрега, прочитавши не по-дитячому, зворушливо і ніжно вірш-подяку «Вечірнє сонце, дякую за день».

    Третє місце здобули Дар’я Однорог, Софія Корнійчук, Аріна Григоренко і Олександр Чубачкін. Діти щиро і артистично прочитали поезію «Горобець із білою бородою».

    Приємно вразили учасників групи учні молодших класів.

    Перше місце виборола Вероніка Чаус, прочитавши зовсім не дитячий вірш «Про цінність часу».

    Матвій Клименко вразив емоційним прочитанням поезії «Природа мудра…», зайнявши друге місце.

    Третє місце дісталося Насті Михайловій (нік Nika Samoilenko). Дівчинка дуже гарно прочитала «Ще назва є, а річки вже немає».

    Спеціальний приз отримає Соломія Сесьомко. В свої чотири роки вона, як справжня артистка, розчулила віршем «Соловейко застудився».

    До конкурсу також долучилися читачі Чугуївської ЦБС Харківської області, вони надіслали нам відеопрезентацію твору Ліни Костенко «Мій перший вірш, написаний в окопі», за що ми їм щиро вдячні.

    Всі переможці після закінчення карантину отримають дипломи і призи від відділу культури і туризму Білоцерківської міської ради.

    Щиро дякуємо усім читцям і їхнім керівникам-наставникам за участь у конкурсі. Бажаємо здоров’я, успіхів у навчанні та творчого злету. До нових зустрічей у бібліотеці.

     

    Людмила Чупак.



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше