• Карантин по-бібліотечному

    Карантин по-бібліотечному Карантин по-бібліотечному Карантин по-бібліотечному

    Під час карантину робота центральної бібліотеки активізувалася в соціальній мережі Фейсбук у групі «Центральна бібліотека м. Біла Церква». Бібліотекарі постійно знайомлять читачів з книгами-ювілярами 2020 року, ювілеями письменників, творами сучасних українських авторів, знаменними датами в житті України і світу.

    Підписники бібліотечної сторінки вподобали симфонії композитора Петра Чайковського і пісні народного артиста України Василя Зінкевича.

    Кожен бажаючий мав змогу здійснити віртуальну екскурсію Україною, познайомитися з дивовижними бібліотеками світу, дізнатися цікаві факти про книги, побачити старовинні рукописи Ватиканської бібліотеки.

    Читачі бібліотеки Ірина Жидецька і Олена Федорова провели майстер-класи онлайн з виготовлення великодніх пальм, святкових підсвічників і захисних масок.

    А педагоги КЗ БЦМР Клубу за місцем проживання «Прометей» запропонували ряд майстер-класів з виготовлення листівок «Ялинка», «Котик» та «Песик».

    «Музей гімназійної освіти Білої Церкви» знайомить читачів з цікавинками з історії гімназій міста.

    На бібліотечній сторінці увазі підписників представлені твори поеток-краянок Тетяни Строкач, Ніни Ковальчук, Ольги Чорної.

    Бібліотечні фахівці провели онлайн поетичний конкурс на краще виконання творів Ліни Костенко, в якому взяли участь 30 читців − вихованців театральних студій «Пролог» і «Артистик» та зразкового лялькового театру «Фантазія» Цпо «Соняшник», учні шкіл міста. Відрадно, що до конкурсу долучилися читачі Чугуївської ЦБС з Харківської області. Конкурс завершився, але голосування продовжується до 20 травня. Переможці будуть оголошені після закінчення карантину.

    Не зупиняється робота і в стінах бібліотеки. Вилучено з фонду тисячі зношених і застарілих книг, складені акти на списання. Ведеться робота з переведення книжкового фонду на УДК, проводиться санітарна обробка книг, стелажів та приміщень бібліотеки.

    Хоча двері бібліотеки зачинені,читачам надаються тематичні довідки телефоном, оформляються книжкові виставки у вітражах книгозбірні.

    Людмила Чупак.



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше