• Як #карантинили# в бібліотеці № 8

    Як #карантинили# в бібліотеці № 8


    В соціальних мережах, на теле- та радіоканалах відомі люди, журналісти і просто пересічні громадяни розповідають як вони #карантинять# під час пандемії.

    Бібліотекарі філії №8 також вирішили розповісти про свої робочі будні під час карантину. Працівники книгозбірні впевнені, що більшість мешканців міста, які не відвідують бібліотеки, переконані в тому, що у бібліотечних працівників, окрім, як видати книгу читачеві, немає іншої роботи. Насправді роботи в бібліотеці дуже багато, саме внутрішньої, на яку ніколи не вистачає часу.

    І ось в один момент, зовсім не очікувано, звичне і водночас дуже динамічне бібліотечне життя зупинилося… Бібліотека закрита для читачів. КАРАНТИН! Але, так здається тільки на перший погляд. Бібліотечні фахівці продовжують працювати. Пропонуємо відвідати блог філії – «БібліоПалітра», його робота за минулий місяць в рази пожвавилася. Опікуються розміщенням інформації та публікаціями про важливі події в літературному житті української спільноти Інна Храбуст, Наталка Семененко та Майя Боженко.

    Працюють бібліотекарі і в соціальній мережі Facebook та в групі«LITERRA 8». Слід відзначити Ганну Петрову, Тетяну Білан, Валентину Мостіпан, Любов Михайлюк, Вікторію Вітряк. Робота в мережі спрямована на пропагування новинок сучасної української та зарубіжної літератури, заохочення до читання ще більшої кількості білоцерківців.

    В мобільному додатку Viber Майя Боженко започаткувала групу із активних членів гуртка «Майстрині» – «АРТ-МАЙСТЕРНЯ», до якої постійно долучаються нові учасники. В цій групі майстрині, перебуваючи вдома та не маючи змоги спілкуватися в бібліотеці, щедро діляться своїми доробками, обмінюються досвідом, підтримуючи один одного.

    В березні та квітні Майя Боженко працювала над проектом гранту «Бібліотека – онлайн-простір 2020».

    Велику роботу здійснює завідувачка виставковою залою Любов Михайлюк із згуртування художників міста та пропаганди мистецтва в соціальній мережі Facebook. На широкий загал пані Любов представляє роботи талановитих художників-краян. Зараз з творчими доробками майстрів пензля мають змогу ознайомитися та отримати естетичне задоволення навіть більше бажаючих, ніж у виставковій залі. Адже люди знаходяться на карантині і тому єдиний спосіб спілкування – це соціальні мережі.

    Протягом карантину і у вітражах бібліотеки були представлені виставки-інсталяції – «Веселі барви Великодня», «Чорнобиль: роки тривоги, пам’яті, надії» та «Вернісаж пам’яті».

    А ще існує купа внутрішньої бібліотечної роботи, не дуже любимої працівниками, але яку потрібно виконувати. Ніхто не відміняв роботу з каталогами та картотеками, реєстрацію та опис регулярних надходжень періодичних видань тощо.

    Протягом карантину проводиться робота з фондом: відбираються зношені книги та складаються акти на вилучення з фонду, продовжується рекласифікація фонду. Працюючи дистанційно, кожен працівник бібліотеки займається підготовкою сценаріїв майбутніх масових заходів, відеопрезентацій, які стануть у нагоді після скасування карантину.

    Тримаймося і здоров’я всім нам!

     

    Світлана Хмільова.



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше