• Робота книгозбірень міста онлайн продовжується

    Робота книгозбірень міста онлайн продовжується

    Бібліотеки міської ЦБС продовжують працювати онлайн в режимі карантину. Загальне керівництво здійснює директорка Раїса Павлівна Григоренко.
    Працівники відділу методичної та бібліографічної роботи займаються підготовкою методичних листів, створенням бібліографічних покажчиків, редагують дописи та наукові статті бібліотечних фахівців.
    Краєзнавці (відділ інформаційно-краєзнавчої роботи) підготували матеріали для нового випуску збірки «Хронос».
    Фахівці відділу комплектування та обробки літератури обробляють нову літературу, сподіваючись, що зовсім скоро нові книги зустрінуться зі своїми читачами.
    Бібліотекарі центральної бібліотеки для дітей на своєму блозі «ЧитачОК» знайомлять читачів з почесним списком IBBY Honour List 2020. Список формують із письменників, ілюстраторів та перекладачів зі всього світу. Цьогорічний перелік налічує 179 осіб. До переліку увійшли троє українських митців: письменник Сашко Дерманський – за книжку «Мері», ілюстраторка Ольга Кузнєцова – «Пір’їнка птаха-мрії» та перекладачка Наталя Іваничук – «Антон та інші нещастя».

     

    На блозі філії №1 для дітей «Джерельце» розміщена бібліоінформинка про творчість Джанні Родарі. А бібліотекарі філії №3 на своєму блозі «Бібліопростори» запрошують читайликів переглянути виставу бібліотечного лялькового театру «Великодня казка».

    Бібліотекарі філії №8 на блозі «Бібліопалітра» радять для прочитання журнал-тренінг «Колесо Життя», який допоможе читачам зрозуміти себе і світ навколо. Видання присвячене психологічним аспектам життя, практикам роботи над собою, реалізації свого потенціалу. Журнал розповідає про призначення людини, її життєвий шлях, про наш нерозкритий потенціал, про можливі досягнення, вчить майстерності будувати своє життя, дає багато іншої корисної та цікавої інформації. Видання орієнтовано на активних та успішних людей, які прагнуть бути на крок попереду – знати більше й вміти більше.

    А завдячуючи блогу філії №9 «БібліоВсесвіт», читачі мають можливість переглянути відеофільм «Небо належить нам».

    Бібліотекарі продовжують працювати на сторінках у соціальній мережі Фейсбук.

    Фахівці філії№1 на своїй сторінці розмістили звернення до читачів про старт книжкового челенджу#КарантинЧитаюВдома та повідомили про створення сторінки бібліотеки в Інстраграм.

    На сторінці філії №6 «Бібліодзвін» продовжується онлайн-голосування за роботи учасників онлайн виставки-конкурсу «Писанковий рай».

    Сторінка бібліотека сімейного читання №9 знайомить дітлахів з книгою Діани Амфт «Як полюбити павученя?» – це дуже дієві ліки для тих, хто страждає на фобію перед павукоподібними. Книжечкадопоможе діткам полюбити цих створінь, не боятися їх і не ображати.

    Продовжується флешмоб «А чим ти займаєшся на карантині?» на сторінці центральної бібліотеки для дітей.

    Радує поціновувачів мистецтва онлайн виставка картин «Краса врятує світ», якою опікується завідувачка виставковою залою Любов Михайлюк.

    З матеріалами до Міжнародного дня культури читачі мають можливість ознайомитися на сторінці центральної бібліотеки.

    Відео-презентацію про взірці українських писанок пропонують переглянути користувачам бібліотекарі філії №2 на своїй сторінці.

    Створили сторінку у мережі Фейсбук працівники філії №10. Вони знайомлять своїх користувачів з народними звичаями та обрядами «Білий тиждень – останній тиждень перед Великоднем».

    Напередодні свята Великодня усі зазвичай виготовляють писанки та крашанки. Олена Яросевич, викладач образотворчого мистецтва Білоцерківської школи мистецтв №1 та керівник гуртка «Колорит», що діє при бібліотеці-філії №4, вирішила нагадати про менш поширений, але дуже цікавий спосіб декорувати великодні яйця – крапанки. Завдяки техніці гарячого воску кожна крапанка ексклюзивна. Також створення крапанок якнайкраще підходить для дітей, адже тут немає складних етапів роботи, які потрібно наслідувати. Онлайн майстер-клас можна переглянути на сторінці книгозбірні.

    Вітаємо читачів з прийдешнім святом Великодня та бажаємо усім міцного здоров’я. Дотримуємося карантину та залишаємося вдома на свята!

    Олена Бульда.

     

     



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше