• Чи є життя у бібліотеках під час карантину?

    Чи є життя у бібліотеках під час карантину?


    У зв’язку з загрозливою ситуацією, що склалася внаслідок поширення світом епідемії коронавірусу COVID-19 у житті пересічних українців з’явилися нові виклики. Не стали винятком і культурно-освітні заклади.

    Карантин кардинально змінив плани роботи книгозбірень Білої Церкви. Поки читачі перебувають вдома, бібліотекарі не сидять склавши руки в очікуванні своїх користувачів.

    За час карантину бібліотечні фахівці продовжують роботу з рекласифікації фондів, готують рекомендаційні списки літератури, онлайн-перегляди, віртуальні книжкові виставки, сценарії майбутніх масових заходів, висвітлюють новинки літератури...

    Бібліотеки продовжують працювати в онлайн-форматі. Але не тільки бібліотекарі намагаються допомогти користувачам під час карантину, а й технічний персонал. Триває ремонт фасаду центральної бібліотеки, відремонтовано дах бібліотеки-філії №3. Працівники книгозбірень активно готуються до зустрічі з читачами.

    Сьогодні бібліотечні чарівниці пропонують своїм користувачам, як маленьким так і дорослим, різноманітні огляди літератури, цікаві добірки інформації з найрізноманітніших питань. Бібліотекарі ведуть сторінки філій у соціальній мережі Фейсбук та продовжують розміщувати дописи на блогах книгозбірень.

    Працівники центральної бібліотеки нагадують про ювілейні дати письменників України та світу, пропонують перечитати книжки, які відзначають свої іменини у 2020 році.

    Бібліотекарі центральної бібліотеки для дітей розміщують цікаві матеріали на блозі книгозбірні «ЧитачОк» та сторінці у Фейсбуці. Дітлахи мають змогу не тільки передивитися улюблені мультфільми, але й отримують нагадування про старт «Всеукраїнської школи онлайн». Цікавою є інформація про Меморіальну премію Астрід Ліндгрен та її лаурета у 2020 році.

    Працівники бібліотеки-філії №1 для дітей у своїй групі «Книжкова фантазія» запропонували маленьким читайликам взяти участь у онлайн-конкурсі до Великодня «Писанковий дивосвіт». Дітлахи залюбки надсилають фото своїх малюнків та поробок. Також до уваги користувачів філії книжковий челендж «Читаю вдома», в якому можуть взяти участь не тільки діти, а й їхні батьки.

    Створили сторінку у соціальній мережі і бібліотекарі філії №2.

    Працівники книгозбірні №3 продовжують краєзнавчу роботу і пропонують читачам ознайомитися з матеріалами до 1000-річчя Білої Церкви на блозі «Бібліопростори». Не залишаються осторонь і бібліотечні фахівці книгозбірень №4, №5 та №10.

    Вирує онлайн життя на сторінці бібліотеки-філії №6 «БібліоДзвін». До уваги користувачів і онлайн-конкурс до Великодня «Писанковий рай», і онлайн майстер-клас від мисткині Людмили Красницької-Луцик зі створення мальованки у техніці петриківського розпису. Також усі бажаючі можуть взяти участь в уроках малювання онлайн. Так 8 квітня читачі-діти залюбки відзначили День малювання птахів, ставши учасниками такого онлайн-уроку. Користувачів зацікавили авторські читання від місцевої поетки Тетяни Строкач та онлайн-зустріч з арт-терапевтом Оленою Кучеренко.

    Радують своїх читачів цікавими анонсами нових книг та відгуками про прочитане і бібліотекарі філії №8.

    Продовжує свою роботу міська виставкова зала, проводячи виставки картин онлайн. Завідувачка виставковою залою Любов Михайлюк популяризує творчість художників-краян та звертається до митців із закликом: «Краса збереже світ. Художники, творимо разом онлайн-виставку. Гуртом по короновірусу картинами. Приєднуйтесь». На блозі книгозбірні №8 «LITERRA 8» вже розміщені альбоми робіт Ольги Мілейко, Олени Яросевич, Тетяни Матвієнко, відео-презентація робіт Світлани Паламарчук.

    Працівники бібліотеки сімейного читання №9 оголосили загальноміський конкурс родинної творчості «Великодні передзвони». Увазі батьків бібліотекарі пропонують ознайомитися з оглядом літератури «Книги про Україну, від яких Ваші діти будуть у захваті». Сподобалася читачам інформація про білоцерківських поеток, книги яких побачили світ у видавництві «Час Змін Інформ» та відео-презентації до ювілейних дат письменників. Кумедне відео про те, як подарувати друге життя старим речам, створене бібліотекарями, викликало багато позитивних емоцій читачів.

    Тож, бібліотекарі міської ЦБС з нетерпінням чекають на зустріч із своїми читачами офлайн!

    А поки що частіше миємо руки з милом та дотримуємося правил карантину.

     

    Олена Бульда.



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше