• Небезпечне селфі Небезпечне селфі Небезпечне селфі Небезпечне селфі

    Здавалося б, яку небезпеку може приховувати в собі звичайне фото? У прагненні зробити видовищну світлину та отримати максимальну кількість «лайків», підлітки інколи ризикують власним життям.Останнім часом в соціальних мережах все частіше з’являються фотографії, зроблені за допомогою фронтальної камери.
     
    Працівники бібліотеки-філії №9 сімейного читання провели для учнів 5-А класу СПМШ №16 (класовод О.Ю. Черненко) годину превентивного виховання «Небезпечне селфі».
     
    Жанна Харченко та Світлана Могорит познайомили дітей з причинами та наслідками такого фотографування. Вони наголосили, що саме діти, які не отримують в реальному житті достатнього спілкування, намагаються привернути увагу віртуальних друзів яскравими, але, в переважній більшості, небезпечними світлинами. Таке захоплення часто переростає в залежність.
     
    Підлітки позують в екстремальних місцях: на дахах будинків, поряд з дикими тваринами, перед потягом, на об’єктах під напругою тощо. Інколи це закінчується фатально. Такі приклади були наведені в презентації «Невиправданий ризик». Також бібліотекарі нагадали дітям правила спілкування в соціальних мережах, публікування особистих фото та відеоматеріалів, порадили робити селфі тільки у безпечному місці, де їхньому здоров’ю та життю нічого не загрожує.

     
    Світлана Могорит.



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше