• Читаємо вулиці, як книги Читаємо вулиці, як книги Читаємо вулиці, як книги Читаємо вулиці, як книги Читаємо вулиці, як книги

    Цикл пішохідних екскурсій «Читайте вулиці як книги» започаткували цьогоріч у бібліотеці-філії №1 для дітей.
     
    Прогулятися старовинними вулицями Білої Церкви з істориком, краєзнавцем Анатолієм Бондарем прийшли восьмикласники БСШ №1 (класний керівник Ніна Забуга). Перша краєзнавча екскурсія розпочалася від бібліотеки й пройшла за маршрутом: вулиця Богдана Хмельницького, Торгова площа, вулиця Ярослава Мудрого, площа Тараса Шевченка, площа Соборна.
     
    З розповіді пана Анатолія діти дізналися багато таємниць, які зберігають найстаріші вулиці та будинки нашого міста. Про історичні назви вулиць, видатних особистостей, життя й діяльність яких пов’язані з Білою Церквою повідав школярам краєзнавець.
     
    Особливо зацікавила дітей розповідь Анатолія Бондаря про старе і нове місто, Торгові ряди, Білоцерківську браму, Замкову гору, Білоцерківську гімназію, Білоцерківський замок тощо.
     
    Тож, такі теплі й щирі прогулянки допомагають глибше пізнати історію міста, його сьогодення, згуртувати, та й, зрештою, отримати «зайвий» ковток свіжого весняного повітря.
     
    Тетяна Качанова.



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше