• Велична і трагічна історія гімну Велична і трагічна історія гімну

    Пісня – душа народу, національні гімни – найвищий вияв його волелюбних прагнень. Втративши свою державність, Україна кілька століть не мала і свого національного гімну. Волелюбний дух українського народу, його прагнення до незалежності ніколи не зникали. Яскравим виявом патріотично-національних почуттів українців стала поява вірша поета і етнографа Павла Чубинського «Ще не вмерла Україна». Жодному іншому творові української літератури не судилася така велична і … трагічна доля. 
     
    На початку березня виповнюється 155 років від дня першого публічного виконання Державного Гімну України. 
     
    З цієї нагоди у бібліотеці-філії №4 члени клубу «Зарічани» здійснили екскурс в історію «Велична і трагічна історія гімну». Завідуюча філіалом Світлана Линник розповіла цікаві факти про головну пісню держави. Присутні прослухали перший в історії запис Гімну України 1916 року і змогли порівняти його із теперішнім виконанням. Учасники заходу переглянули відео-презентацію «Гімн України – ода державності» та дізналися про історію створення та розвитку національного гімну. Яскраві ілюстрації та анімація перенесли учасників заходу в ті часи, коли жили автори головної пісні країни Михайло Вербицький і Павло Чубинський.
     
    Наприкінці екскурсу присутні заспівали Гімн України, адже його спільне виконання засвідчує, що ми єдині у своїй любові до рідної країни.

    Ірина Тупчій.



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше