• У полоні Шевченкового слова У полоні Шевченкового слова У полоні Шевченкового слова У полоні Шевченкового слова У полоні Шевченкового слова

    У кожного народу є талановиті письменники, які прославляють свою країну, звеличують її серед інших країн світу. Таким був великий поет, геній українського народу Тарас Григорович Шевченко.
     
    Актуальність Шевченкового слова, його ідей гуманізму і патріотизму, вболівання за долю України − це те, що об’єднує всіх українців. 
     
    Його поезії невмирущі.  Його вірші читали патріоти на Майдані, читають наші захисники на сході України.
     
    Щороку  щирі,  полум’яні  Кобзареві твори звучать  на загальноміському конкурсі читців-декламаторів, який проводить міська централізована бібліотечна система спільно з міськрайонним об’єднанням ВУТ «Просвіта» ім. Т.Г. Шевченка.
     
    Цьогоріч у конкурсі взяли участь більше 30 читців, учнів старших класів і студентів − читачів бібліотек міста.
     
    Володарем Гран-прі журі одностайно визнало ученицю БНВО «Перша Білоцерківська гімназія» Анну Панько, яка блискуче прочитала уривок з поеми  «Відьма»,  викликавши сльози на очах учасників заходу.
     
    Перше місце серед школярів вибороли: Каріна Братасюк (БНВО «Перша Білоцерківська гімназія») та дует Катерини Борячок  і Анни Білецької (БНВО «Ліцей − МАН»). 
     
    Каріна Братасюк вразила своєю дикцією, артистизмом і харизмою, здавалося, що це сама Шевченкова героїня з поеми «Марина» розмовляє з глядачами, виплескуючи  свій біль і емоції.
    Катерина Борячок  щиро і пронизливо прочитала вірш «Розрита могила» українською і англійською мовами під акомпанемент Анни Білецької на бандурі.
     
    Друге місце посіли: Катерина Кшевінська (БНВО «Перша Білоцерківська гімназія»), Ольга Клінкіна (БЗШ №5), Анна Романюк (БСШ №12) і Анна Кузьомко (БЗШ №4).
     
    Третє місце розділили: Карина Дмитрашко (Білоцерківський колегіум), Каріна Вараді (БСШ №13) і Юрій Говоровський (БСШ №1).
     
    Серед студентів перше місце було присуджено студентці Білоцерківського гуманітарно-педагогічного коледжу Ірині Кониш, яка тонко відтворила образ утопленої, прочитавши уривок  із однойменної поеми Тараса Шевченка.
     
    Друге місце дісталося Діані Діренко (Білоцерківський медичний коледж) і Віталію Скриту (ДНЗ БПТУ ім. Поповича).  
     
    Третє місце зайняв студент ДНЗ БПТУ ім. Поповича Андрій Поліщук, який українською і англійською мовами прочитав «Думи мої, думи».
     
    Заохочувальним призом була відмічена учениця БСШ №13 Ірина Артюх за власний вірш, присвячений Шевченку.
     
    Всі переможці отримали дипломи і подарунки від спонсорів: депутата міської ради Олени Шевченко, відділу культури і туризму міської ради, міськрайонного об’єднання ВУТ «Просвіта» ім. Т.Г. Шевченка.
    Людмила Чупак.



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше