• На гребені сучасного мистецтва На гребені сучасного мистецтва На гребені сучасного мистецтва На гребені сучасного мистецтва

    «Сьогодні мені пощастило познайомитися з неповторним світом молодої художниці Іванни Розвозчик. Вдивляюся у її роботи (саме вдивляюся, бо по них просто не можна ковзнути поглядом)і відразу виникає невтримне бажання розглядати образи, вивчати персонажів міфів, молодих жінок, які точно мають про що нам розказати. І вони насправді розповідають. Майорять почуттями, тремтливо зачіпають свідомість краєчком вогника від свічки, невагомим пір’ям, яке розсипається там, де пролітають янголи, напівпрозорими чутливими метеликами, лагідністю, що ховається за блиском очей. Захоплюєшся глибоко символічними сюжетами і навіть починаєш вірити в те, що зрозумів закладений художником сенс. Та певне, в тому і є сила, і чари багатовимірності картин Іванни…», ‒ так би я описала четверту виставку Іванни Розвозчик, що відкрилася 27 лютого у читальному залі міської бібліотеки №8.

    Розпочала офіційну частину заходу Світлана Хмільова, завідувачка бібліотекою, відзначивши безумовний талант майстрині і те, що її натхненні роботи, які містять філософський підтекст, спонукають до роздумів. Петро Іларіонович Розвозчик, батько художниці, а ще відомий письменник та заслужений вчитель України, висловив думку, що картини Іванни пройняті наскрізною метафоричністю, дівчина «не відображає світ фотографічно, а мислить образами». За словами Петра Іларіоновича, на виставці представлені роботи, написані в різний час, є й такі, яким вже близько 20років, наприклад, «Вітрила мрії». Найновішою ж є «Вибух кохання», що вражає контрастними засобами передачі цього почуття. Адже любов ‒ це не завжди блаженна ніжність, яку таїть чекання та радість зустрічі, це і суміш почуттів, які можуть стати неконтрольованими. Іншу ж, надзвичайну гарну картину «Ніжність», Петро Іларіонович мимохідь назвав «Амазонкою». Неймовірне порівняння, правда?

    Жіноча, релігійна, вільна тематика ‒ усі вони вдаються художниці надзвичайно легко. Варто сказати, що Іванна Розвозчик творить у такому виді мистецтва, як графіка, на складності останньої наголосила Оксана Щербань, поетеса і друг сім'ї. Збірку її творів «Музика життя» також прикрашають ілюстрації Іванни. Багато років тому Петро Іларіонович приніс поетесі разом з відредагованими текстами малюнки і сказав: «А це Іванна намалювала». Окрім цього вона проілюструвала три поетичні збірки самого Петра Розвозчика.

    Наприкінці зустрічі Любов Михайлюк, яка вже дуже давно знає пані Іванну, побажала художниці досягнення творчих вершин.

    Захват від виставки відвідувачі висловили у книзі відгуків. Усі, хто бачив картини Іванни Розвозчик, впевнені, що ці роботи є надбанням не лише Білої Церкви, а варті світового визнання.

    Інна Храбуст

     



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше