• Непідкорений формату Непідкорений формату Непідкорений формату

    27 лютого у центральній міській бібліотеці відбулася презентація останньої книги скульптора, журналіста, письменника, лауреата міської літературно-мистецької премії ім. І.Нечуя-Левицького Олександра Виговського «Безхатько», яка була видана вже після смерті автора.

    Як зазначила ведуча презентації Людмила Чупак, у творчому доробку Виговського більше 10 гарних і цікавих книг. Його останній твір «Безхатько» можна віднести не лише до жанру авантюрного детективу, а й до соціально-психологічного роману з елементами містики, що викриває весь жах «дна» нашого суспільства: безхатьків, які живуть в колекторах, жебраків, пияків. Автор не засуджує своїх героїв, а аналізує причини, які зробили цих людей ізгоями, розповідає сумну історію кожного з них і навіть їм співчуває.

    Дружина письменника Олена розповіла про роботу чоловіка над книгою, підкресливши, що Олександр завжди переймався долею безхатьків і жебраків, чим міг допомагав їм. Пані Олена також повідомила, що залишилася ще одна недописана книга «Божі люди».

    Своїми враженнями про прочитану книгу поділилися бібліотекарі: Тетяна Ямінська, Олена Буяненко, Ніна Сорокун.

    Депутат міської ради Вадим Кошель відмітив, що в романі немає жодного позитивного героя, але деякі з них викликають симпатію.

    Видавець Костянтин Климчук розповів про роботу над версткою і виданням книги.

    Головний редактор газети «Копійка» Леся Поліщук сказала, що Виговський мав більший талант журналіста, ніж письменника. Його актуальні, іноді навіть гострі, саркастичні статті підвищували рейтинг газети.

    Священики Православної Церкви України Іван Кречківський і Михайло Іжик розповіли про дружбу з Олександром, яка розпочалася ще під час навчання в семінарії і поєднувала їх весь час.

    Майже 8 місяців світла душа Олександра в інших світах, але пам’ять про цю талановиту, мудру і мужню людину живе в наших серцях, живе в його скульптурах, статтях і книгах.

     

    Єфросинія Король



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше