• Чистий промінь Лесиного слова Чистий промінь Лесиного слова Чистий промінь Лесиного слова

    З нагоди дня народження великої української письменниці Лесі Українки працівники бібліотеки-філії №6 провели низку заходів.
     
    Літературна година «Зустріч з Лесею», підготовлена спільно із фахівцями шкільної бібліотеки, (завідувачка Лариса Іовженко) була запропонована увазі учнів 3-А та 3-Б класів БЗШ №21 (класоводи Тетяна Жук, Світлана Гулюк).
     
    Захід розпочався інформацією про дитячі роки Лесі Українки, яку підготувала учениця 3-Б класу Аліна Васілова. З творчим доробком поетеси для дітей присутніх познайомила завідувачка філією №6 Надія Гаврилова. Вона зауважила, що Леся Українка написала багато творів для дорослих, але й не забула про дітей, бо дуже їх любила. В дитячих творах письменниця змальовує красу рідного краю, допитливу дітвору. Архівні світлини стали доповненням до розповіді Надії Миколаївни.
     
    Кульмінацією заходу став конкур читців-декламаторів «Чистий промінь Лесиного слова», в якому взяли участь 16 третьокласників. Різносторонність творчості поетеси дала змогу учасникам конкурсу вибрати собі твір на будь-який смак. Діти продемонстрували майстерне виконання своїх улюблених творів. Вони залюбки декламували вірші, мандруючи поетичним світом Лесі Українки. Журі у складі Тетяни Жук, Світлани Гулюк та Лариси Іовженко визначило переможців. Ними стали: Поліна Любченко і Даша Литвин за композицію «Конвалії», Валерія Пацеля («Давня весна»), Аліна Глаговська («На зеленому горбочку»), Єгор Полєхов («Червоні троянди»). Діти старанно готувалися до заходу, 25 третьокласників взяли участь у конкурсі малюнку до творів Лесі Українки. Перемогу здобули: Розалія Тищенко, Ірина Коломієць, Віталій Однорог, Єва Сміян, Владислав Вікул, Марія Гаган. Переможці отримали подарунки від бібліотекарів та класоводів.
     
    Бібліотечний десант до групи «Волошка» ДНЗ №8 «Золотий півник» здійснила бібліотекар Людмила Романюк. Вона познайомила дітлахів із дитячими книгами, представленими на книжковій викладці «Читаємо твори Лесі Українки». Особливу увагу звернула на книгу Д.Іваницької «Леся Українка – дітям», яка вийшла в видавництві «Апріорі». Людмила Миколаївна зачитала вірші зі збірки та запропонувала переглянути мультфільм «Неслухняний горобчик», створений за мотивами казки «Біда навчить». Після перегляду малеча дружно обговорювала героїв та їхні вчинки. За допомогою бібліотекаря діти зробили висновок, що автор засуджує легковажність, вчить цінувати розум, розсудливість, бажання вчитися, а стверджує, що потрібно самому навчитися здобувати розум. Маленькі читайлики взяли участь у поетичному зорепаді «Ріка поезії Лесі Українки», декламуючи свої улюблені твори.
     
    Вогонь поезії Лесі Українки палає. Лірика її різнобарвна як кольори веселки. Незгасимий огонь таланту, справжнього, від Бога, який пронесла Донька Прометея як іскру Божу за свого життя, несе людям і зараз нашими устами, її потомками.

    Надія Гаврилова.



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше