• Різні нації – різні стилі етикету Різні нації – різні стилі етикету Різні нації – різні стилі етикету Різні нації – різні стилі етикету

    Етикет… Це слово здається нам чимось далеким від повсякденності. Воно нагадує про стародавні замки, лицарів, королів, придворних, пишні прийоми та бали. Багато-хто вважає, що етикет – це правила поведінки для «парадних» моментів життя. Але чи так це насправді?
     
    Важко перелічити всі форми етикету в усіх життєвих ситуаціях і не так просто ними оволодіти. Допомогти у цьому учням 8-А класу БНВО «ЗОШ№15-ДЮСОК» (класний керівник Людмила Серган) вирішили працівники книгозбірні №3, які провели віртуальний екскурс країнами світу «Різні нації – різні стилі етикету» (2020 – Рік Європи в Україні).
     
    Бібліотекарі розповіли про певні правила і суспільні норми поводження у громадських місцях, про мовний, гостьовий, столовий етикет у різних країнах світу, який подекуди може викликати здивування, нерозуміння і, навіть, посмішку. Детальніше зупинилися на законодавцях норм етикету – англійцях, підготувавши учасникам заходу слайд-презентацію «Незвичні правила британської королівської сім’ї». Школярам була представлена книжкова виставка «Різні нації – різні стилі етикету» та викладка художньої літератури «Читай! Подумаємо разом…», огляд яких зробили працівники книгозбірні.
     
    Бібліотечні фахівці наголосили, що справжня ввічливість усюди однакова й гарні манери породжуються здоровим глуздом і добросердністю, а також побажали підліткам, щоб їхні душі були як чиста вода, що не забруднена неповагою, злістю, нетерпимістю.

    Тетяна Драбинко.



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше