• Леся Українка і я Леся Українка і я Леся Українка і я

    8 лютого 2018 року Верховна Рада України ухвалила Постанову про відзначення в 2021 році на державному рівні 150-річчя від дня народження видатної письменниці та громадської діячки Лесі Українки.
     
    25 лютого саме в день народження однієї з центральних постатей національної культури фахівці книгозбірні №3 для учнів 5-А класу БНВО «ЗОШ№15-ДЮСОК» (класний керівник Людмила Соболь) провели поетичний етюд «Леся Українка і я». Саме таку назву має книга оповідань Марини Горянич, яку бібліотекарі взяли за основу. Книга цікаво розповідає про життя і творчість видатної поетеси, її мужність перед обличчям долі, а ще допомагає розібратися у чому життєвий та творчий подвиг цієї тендітної дівчини.
     
    Учасникам заходу для прочитання та ознайомлення була рекомендована книжкова викладка-вшанування «Жила колись на світі Леся». Учні переглянули відео «І в серці мати те, що не вмирає», «В гостях у родини Косачів». А потім Дяченко Олександра, Дяченко Аріна, Юрчик Дарина декламували вірші Лесі Українки.
     
    Бібліотекарі наголосили на тому, що п’ятикласники лише починають знайомитися з творчістю великої поетеси, а згодом, дорослішаючи, матимуть потребу звернутися до її віршів.

    Ксенія Гнуда.



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше