• На шлях я вийшла ранньою весною На шлях я вийшла ранньою весною На шлях я вийшла ранньою весною

    25 лютого 1871 року в невеличкому волинському містечку (нині Новоград-Волинський) у сім’ї Косачів народилася дівчинка, яка згодом стане великою поетесою. Її мужній голос пролунає не лише на всю Україну, а й на весь світ.
     
    Готуючись до славного ювілею Лесі Українки (наступний 2021 рік – рік 150-річчя від дня народження великої українки), працівники бібліотеки-філії №9 підготували для членів клубу «Сузір’я» літературно-мистецьку композицію «Хотіла б я піснею стати».
     
    Завідуюча книгозбірнею Катерина Волинець розповіла присутнім про цікаві факти біографії поетеси, важку і нерівну боротьбу з невиліковною хворобою, а також щасливі і сумні історії кохання Лесі до Сергія Менжинського, які зворушили своєю чистотою, мужністю і жертовністю.
     
    У виконанні бібліотекаря Жанни Харченко і читачки Валентини Зикової прозвучали «весняні» вірші Лесі Українки «На шлях я вийшла ранньою весною», «Веснянка», «Стояла я і слухала весну», «Квіток, квіток, як можна більше квітів…», а також відео-кліпи пісень на її слова «Давня весна», «Горить моє серце», «Знов весна і знов надії».

    Світлана Могорит.



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше