• На крилах Лесиних пісень На крилах Лесиних пісень На крилах Лесиних пісень

    З нагоди дня народження видатної української письменниці Лесі Українки, бібліотекар філії №3 Юлія Сидоренко підготувала і провела для читачів – учнів 4-Б класу БНВО «ЗОШ №15-ДЮСОК» (класовод Людмила Бараненко) літературну мандрівку «На крилах Лесиних пісень».
     
    Юлія Петрівна розповіла про те, що у дитинстві Леся була надзвичайно кмітливою, веселою, жвавою, розумною дівчинкою. В п’ять років вже вміла читати, грати на фортепіано й навіть самостійно складала музичні твори, а шестилітньою вона майстерно вишивала. Поетеса вивчала багато мов – рідну українську, французьку, німецьку, англійську, польську, болгарську та італійську, добре знала латинь і давньогрецьку мову. Дітям було цікаво дізнатися, що псевдонім «Українка» з’явився у 1884році і запозичила його Лариса Косач в дядька – Михайла Драгоманова, який підписувався як «Українець». Письменниця ввела нашу мову такі слова, як «промінь» та «напровесні».
     
    Школярі із задоволенням здійснили мандрівку казками авторки, вгадуючи за уривком назву та розмалювали малюнки за мотивами творів.
     
    Казки Лесі Українки не завжди веселі. Їхні сюжети взяті з життя, вони вчать долати труднощі, що зустрічаються на нашому шляху так, як це робила сама Леся.
     
    Учні мали нагоду звернутися до віршів, які навчають любити Україну, любити і розуміти людей, бути мужніми, відважними, сміливими, завзятими і водночас ніжними.

    Юлія Сидоренко.



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше