• Рідна мова! Перші матері слова Рідна мова! Перші матері слова Рідна мова! Перші матері слова Рідна мова! Перші матері слова

    Світ дивує мовним багатоголоссям та різноманіттям. Кожна мова унікальна і неповторна, вона збагачує духовне надбання світу.Та найкраща, наймелодійніша, найдорожча – одна-єдина мова – рідна.

    До Міжнародного Дня рідної мови працівники бібліотеки-філії №9 сімейного читання провели низку заходів. Напередодні святкування до книгозбірні на зустріч з учнями 3-А класу БЗШ№16завітала відома поетеса-краянка Тетяна Строкач. Пані Тетяна легко й невимушено заволоділа дитячою увагою. Малюки залюбки слухали вірші про любов і пошану до рідного слова, які поетеса зачитувала з власної збірки «Веселковий дивосвіт». Залюбки брали участь у розгадуванні кросворду та активно відповідали на запитання казкової вікторини.

    21 лютого бібліотечні фахівці підготували для учнів 2-3 класів БЗШ№7 справжнє мовознавче свято під назвою «Рідна мова! Перші матері слова». Діти уважно переглянули відеоролик «Цікаві факти про українську мову» та прослухали розповідь бібліотекаря Зої Чутковської про різноманіття мов у світі. Для маленьких читайликів важливо знати,що рідна мова для кожної людини – це життєдайне джерело, яке передається з покоління в покоління. Потрібно виховувати любов і гордість до рідної мови, зберігати її чистоту і красу. Велике захоплення у малечі викликала можливість відшукати слова «суржики» в запропонованих реченнях.

    Бібліотекарка Галина Чередник підготувала для школярів цікаві ребуси, кросворди, мовні загадки та ігри в слова. Свято видалося змістовним і веселим, а найголовніше – звучала щира, рідна, казкова, барвиста українська мова.

    Шляхетність і духовність особистості полягає в тому, що люблячи і плекаючи рідну мову, варто поважати і вивчатиінші мови, які є для когось рідними.

     

    Зоя Чутковська.



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше