• Рідна мова – життя основа Рідна мова – життя основа Рідна мова – життя основа

    21 лютого всі народи світу відзначають Міжнародний день рідної мови, З нагоди свята працівники бібліотеки-філії №6 запропонували своїм користувачам цикл заходів.

    На абонементі книгозбірні оформлена книжкова виставка «Від рідного слова ти сил набирайся, ніколи й ніде ти його не цурайся», огляд якої зробила бібліотекарка Людмила Романюк.

    Мовознавча подорож «Мова єднає народи» проведена з гуртківцями «Чарівного пензлика». Діти дізналися про довгий і тернистий шлях розвитку української мови. Гуртківці прослухали патріотичні поезії про мову місцевих авторок Наталії Кузьмічової та Тетяни Строкач. А потім дали волю фантазії і відобразили почуте на папері.

    Тетяна Строкач завітала й до учнів 3-В класу БЗШ №21 (класовод Галина Ружицька) на поетичну стежину «Спілкуємось рідною, солов’їною». Пані Тетяна залюбки прочитала добірку віршів про рідну мову. Третьокласники відгадували загадки, розв’язували кросворди, брали участь у рухливих іграх.

    Мовленнєвий тренінг «Спілкуємося українською» проведено з учнями 4-В класу БЗШ №21 (класовод Валентина Тимченко). Арт-терапевт Олена Кучеренко розкрила присутнім секрети правильного спілкування рідною українською мовою.

    Китайська мудрість говорить: «Немає людини, яка б не робила помилок, але той, хто виправляє свої помилки, – мудрець». Під час ігор «Говоримо правильно», «Мовний вишкіл» діти були справжніми мудрецями.

    Завідувачка бібліотекою Надія Гаврилова познайомила четвертокласників з легендою «Про дівчину – Україну». Діти з цікавістю прослухали старовинну легенду «Про українську мову» та порівняли звучання української мови з білоруською. Четвертокласники готувались до заходу, разом із класоводом Валентиною Анатоліївною виготовили газету «Скільки ти знаєш мов».

    Панас Мирний писав: «Найбільше і найдорожче добро в кожного народу – це його слова, ота жива схованка людського духу, його багата скарбниця, в яку народ складає і своє давнє життя. І свої сподіванки, розум, досвід, почуття». Тому, вивчати, берегти та плекати рідну мову є священним обов’язком кожного свідомого громадянина нашої незалежної держави.

     

    Надія Гаврилова.



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше