• У рідній мові − цілий світ У рідній мові − цілий світ У рідній мові − цілий світ У рідній мові − цілий світ

    Міжнародний день рідної мови свято відносно молоде – до календарів народів світу воно увійшло тільки в 1999 році. А в Україні цей день відзначається лише з 2000 року.

    У центральній міській бібліотеці в цей день щорічно проводиться літературно-пісенне свято «Мова кожного народу неповторна і своя».

    Цьогоріч у літературній вітальні зібралася бібліотечна родина − читачі, члени клубу «Водограй» та МГО Центр польської освіти і культури.

    Завідуюча відділом обслуговування Людмила Чупак розповіла про історію виникнення свята, наголосивши при цьому, що у кожного народу є своя рідна мова, для нас, українців, рідна мова − українська, навела цитати з творів видатних письменників, які закликають любити і шанувати українську мову, возвеличують її, збагачуючи влучними і яскравими епітетами, метафорами і порівняннями. Людмила Федорівна також прочитала вірші Івана Багряного і Володимира Самійленка.

    Юний читач Всеволод Климчук виразно і емоційно продекламував «Хіба самому написать…» Тараса Шевченка.

    Солістки вокального ансамблю «Стокротка» («Маргаритка») МГО Центру польської освіти і культури подарували присутнім низку польських пісень.

    Звучала на святі і французька мова. Раїса Степанівна Дерев’янко познайомила учасників дійства з цікавими фактами життя французів, а перекладала українською Валентина Якимівна Майборода.

    Окрасою свята став виступ заслуженої артистки естрадного мистецтва України Юлії Хандожинської, яка прочитала власний вірш-присвяту українській мові і виконала декілька пісень.

     

    Єфросинія Король.

     

     

     



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше