• Незгасна пам’ять Небесної Сотні Незгасна пам’ять Небесної Сотні Незгасна пам’ять Небесної Сотні

    До дня вшанування Героїв Небесної сотні у центральній міській бібліотеці відбулася година-реквієм «Майдан − мужність, воля, біль…». 
     
    Учасники заходу − члени бібліотечного клубу юних патріотів «Джура», першокурсники ТЕК БНАУ, переглянули трагічні документальні хроніки подій на Майдані, відео «Пливе кача…», вшанували пам’ять Героїв Небесної Сотні хвилиною мовчання.
     
    Хвилюючою була розповідь активного учасника Майдану патріота Валерія Пантюшенка, який розповів про відвагу і героїзм повстанців, їхню зброю: бруківку, коктейлі Молотова, саморобну метальну машину Трібюшет, народну рогатку, звірства і садизм озброєних з ніг до голови беркутівців.
     
    Юнакам цікаво було дізнатися чому молодих, безстрашних повстанців-козаків назвали «Правим сектором» і яку вирішальну роль вони зіграли в криваві дні Революції Гідності.
     
    Петро Шапочук, голова Київської обласної спілки офіцерів України, голова Білоцерківської громадської організації «Всеукраїнське об’єднання ветеранів» був одним з організаторів і координаторів Майдану, брав участь в охороні і акціях протестувальників, займався залученням білоцерківських підприємців до допомоги майданівцям. Про це Петро Васильович і розповів студентам.
     
    Надія Дишлюк-Корецька в той час була керівником прес-центру «Майдан Білоцерківщини». Пані Надія розповіла про роботу білоцерківців по організації блок-постів «Стоп-тітушка».  На трасі Одеса-Київ  діяло таких сім блок-постів, через які активісти  не пропустили до Києва сотні тітушок. 
     
    Окрім того відважна жінка разом з білоцерківськими патріотами брала активну участь у подіях на Євромайдані. Свою розповідь Надія Василівна супроводжувала вражаючими слайдами.
     
    Вразила присутніх і розповідь патріота Володимира Штики, який 18 лютого 2014 року був тричі поранений, його разом з іншими покаліченими майданівцями оперували у палаючому Будинку профспілок. Хлопці дивом вижили.
     
    Зацікавили студентів також історії активних майданівців Петра Саноцького, Петра Дячука і Василя Пантюка, які в ті криваві дні були в самому епіцентрі трагічних подій: патрулювали, відбивали атаки оскаженілих беркутівців, але не злякалися і не відступили, бо знали що захищають людську гідність і європейське майбутнє України.

    Людмила Чупак.



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше