• Майдан болю і печалі Майдан болю і печалі

    До річниці кривавих подій на Майдані працівники бібліотеки-філії №6 провели цикл заходів, присвячених вшануванню подвигу українців, які загинули під час Революції Гідності. 
     
    У читальній залі оформлена книжкова виставка «Майдан болю і печалі». На виставці представлені книги та періодичні видання, основною темою яких є герої, перебіг та осмислення подій Революції Гідності: хронологічні довідники, літописи очевидців подій, романи, оповідання, нариси, присвячені доленосним подіям в Україні початку XXIст.., а також світлини Героїв Небесної Сотні.
     
    Зустріч з учасником Майдану, волонтером Костянтином Климчуком проведено з учнями 3-Б класу БЗШ №23 (класовод Ольга Шаталова). Спілкування гостя з присутніми доповнювали світлини, зроблені в ті буремні часи. Затамувавши подих, діти переглянули відео кліп групи «Пікардійська Терція» «Пливе кача». Костянтину Климчуку були передані листівки та солодощі для воїнів від читайликів – учнів БЗШ №23 та колективу філії. Зовсім скоро вони потраплять на передову в зону ООС.
     
    Патріотична лірика місцевої поетки Ніни Ковальчук не залишила байдужими учнів дев’ятикласників БЗШ №21, зустріч з якими відбулася в кривавий день Майдану – 19 лютого. На заході звучали вірші «О, мій народе, не здавайсь без бою», «Небесній Сотні, присвячується», «Їм зверху видніше, ніж нам  на землі», «Хай змиє дощ печалі у душі», в яких розкрито події Майдану, бачене і пережите поеткою. Ніна Сергіївна зауважила, що ми маємо пам’ятати, бо як говорила Уляна Супрун « Пам’ять – це щеплення від зневіри і рабства».
     
    Завідувачка бібліотекою Надія Гаврилова презентувала книгу Марка Рудневича «Я із Небесної сотні», в якій розповідається про три вирішальні доби на Майдані та про долю 19-річного студента Макса із Сміли, простого хлопця, якому боліла душа за Україну. Не залишили байдужими підлітків уривки з книги Братів Капранових «Майдан. Таємні файли», прочитані Надією Миколаївною. Пісня «Пливе кача» стала даниною пам'яті всім, хто віддав своє життя у ті трагічні дні Революції Гідності.
     
    Для гуртківців «Чарівного пензлика» бібліотекар Світлана Шута провели годину пам’яті: «Життя обірване на злеті». Вона запропонувала присутнім стати свідками тих подій, переглянувши відеофільм «Обличчя Майдану». Перегляд відео «Небесна Сотня. Десяток Юних Ангелів» та кліпу «Пливе кача» став закликом до вшанування хвилиною мовчання пам’яті тих, хто поклав своє життя на вівтар свободи. Доповненням до заходу стала викладка матеріалів «Ми є народ, якого не здолати».

    Людмила Романюк





    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше