• Війна очима Олени Мокренчук Війна очима Олени Мокренчук Війна очима Олени Мокренчук

    «Роблю те, що вмію найкраще – розповідаю про героїв, аби імена їхні не забулися», – ці слова Олени Мокренчук – журналістки, педагога, волонтерки, старшого офіцера прес-центру оперативного командування «Північ», авторки двох книг про події на сході країни стали її життєвим кредо.
     
    Вже під час революції Гідності пані Олена та її донька Крістіна долучились до роботи в прес-центрі Майдану. На війні мріяла написати книгу про українських військових, адже хотілося всім розказати про них та їхній подвиг, відтворити бойові дії та будні, взаємини і побут військовослужбовців на сході України.
     
    Повість «Афінказ «Куби» про пригоди та дружбу маленької собачки з бійцями батальйону авторка присвятила дорогим побратимам з 72-ї ОМБр ім.Чорних Запорожців.
     
    На презентацію книги до бібліотеки-філії №9 завітали восьмикласники Білоцерківського колегіуму. Презентували повість відомі в місті письменники, видавці Анатолій і Галина Гай.
     
    Анатолій Іванович півтора року перебував на війні разом з Оленою Мокренчук, видаючи армійську газету «Знамено перемоги». Він розповів дітям про співпрацю з авторкою повісті, показав фотографії воїнів, які стали героями книги. Галина Семенівна прочитала найцікавіші уривки, а також власний вірш«У білого дня були чорними очі» зі збірки поезій «І вічність яблуком впаде».
     
    Катерина Волинець.



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше