• Вогонь – друг, вогонь – ворог Вогонь – друг, вогонь – ворог Вогонь – друг, вогонь – ворог Вогонь – друг, вогонь – ворог

    Вогонь здавна став надійним помічником у житті людини. Від нас залежить, яким він буде: добрим чи злим. Коли свого часу Ейнштейна запитали, чи небезпечна атомна енергія для людства, він відповів: «Не більш, ніж коробка сірників, справа тільки в тому, до чиїх рук вона потрапить».
     
    Необережне поводження з вогнем може призвести до виникнення пожежі. Пожежа – це завжди лихо. Проте не всі знають елементарні правила поведінки у випадку пожежі. Саме тому бібліотекарі філії №1 для дітей провели бесіду-застереження «Вогонь – друг, вогонь – ворог» для читачів – третьокласників БСШ №1 (класовод Лариса Черненко), на яку було запрошено інспекторів Білоцерківського РВ ГУ ДСНС України в Київській області Людмилу Ніколенко та Леоніда Кононенка.
     
    Пан Леонід наголосив, що в повсякденному житті недотримання елементарних норм і правил пожежної безпеки призводить до гірких наслідків: травм, опіків, матеріальних збитків. У більшості випадків причинами виникнення пожеж є конкретні люди, їхня легковажність, нехтування правилами пожежної безпеки.
     
    Діти з цікавістю слухали інспекторку Людмилу Ніколенко про причини виникнення пожеж та правила протипожежної безпеки, спосіб виклику пожежно-рятувальної служби «101», шляхи евакуації дітей, можливості гасіння пожежі на початковій стадії, безпечні маршрути виходу з приміщення, повторювали правила поводження з вогнегасником, давали вичерпні відповіді на запитання вікторини «Під час пожежі дій правильно».
     
    Майя Тарасенко провела огляд книжкової виставки «Пожежна безпека» і роздала кожному присутньому ігрові плакати з техніки пожежної безпеки, які люб’язно надали інспектори.

    Олена Крищенко.



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше