• Життя, обпалене війною

    Життя, обпалене війною Життя, обпалене війною Життя, обпалене війною

    Воїни-інтернаціоналісти… Скільки їх, тих, хто змушений був за наказом тогочасної Батьківщини (Радянського Союзу) воювати на полях чужих воїн? За час військового конфлікту лише в Афганістані побувало більш ніж 3 млн. українців. А ще були В’єтнам, Ангола, Нікарагуа… Тисячі молодих хлопців поверталися додому, скаліченими не лише фізично, а й морально.

    З нагодиДня вшанування учасників бойовихдій на території інших країн у бібліотеці-філії № 10 для учнів 11-Б класу БЗШ № 5 (класний керівник Гуманюк Н.В) була проведена година мужності «Заплакало небо дощами…». На зустріч із школярами був запрошений Анатолій Іванович Гай – письменник, видавець. Він, як військовий журналіст, брав участь в багатьох військових конфліктах, які відбувалися за межами нашої країни.

    Анатолій Іванович поділився з учнями спогадами про війни, на яких йому довелося побувати не з власної волі і де він бачив ворога не через приціл автомата, а через об’єктив фотоапарата. Всепобачене і пережите під час військових дій стало основою численних книг письменника, які він присвятив учасникам бойових дій за межами нашої країни. Не оминула Анатолія Івановича війна, якавідбувається зараз на сході нашої держави , де він з сином Юрієм у складі 72-ї бригади «Чорнізапорожці» близько двох років випускав газету «Знамено перемоги» для наших воїнів. РозповідьАнатолія Івановича нікого не залишила байдужим, школярі з цікавістю вслуховувались в кожне слово письменника Після зустрічі класний керівник 11-Б класу Н.Гуманюк придбала для шкільної бібліотеки книги АнатоліяГая та його побратимів.

    Альона Сушкевич.



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше