• Афганістан – вчив! Афганістан – карав! Афганістан – випробував!

    Афганістан – вчив! Афганістан – карав! Афганістан – випробував! Афганістан – вчив! Афганістан – карав! Афганістан – випробував! Афганістан – вчив! Афганістан – карав! Афганістан – випробував!

    У брежнєвську добу «розвинутого соціалізму» в лексикон українців чорним тавром впилося лунке, як постріл із-за рогу, слово – «Афганістан...». Для тисяч родин воно назавжди стало грізним знаменом біди, символом невгамовних душевних мук і невтішного горя.

    До вшанування учасників бойових дій на території інших держав та 31-ої річниці виведення військ з Афганістану 13 лютого в бібліотеці-філії №3 відбувся літературно-музичний відео-факт «Афганістан – вчив! Афганістан – карав! Афганістан – випробував!». Учасниками заходу стали учні 10 класу Білоцерківського закладу загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів з інститутською формою навчання №1.

    Присутні ознайомилися з масштабами тих складних та неоднозначних подій, переглянули відео «День в історії. СРСР завершив вивід військ з Афганістану», «Кінохроніка. Вивід військ з Афганістану», «Мы уходим (Прощайте горы)», «А.Розенбаум «Монолог пилота «Черного тюльпана». Лунали вірші та пісні про героїчні подвиги тих, хто пройшов жорстокі випробування на чужій війні.

    Книжкова виставка з відповідною назвою, на якій яскраво представлені книги і фотоматеріали, допомогла підліткам усвідомити жахливість тієї страшної війни – втрати і біль, а, водночас, славу і гордість, які мають одну назву – Афганістан. Фахівці книгозбірні зробили коментований огляд літератури. Учасники заходу вшанували пам’ять воїнів хвилиною мовчання.

    Про ті складні й неоднозначні події в Афганістані завжди пам’ятатиме український народ: прикладом для молодого покоління стануть ті, хто пережив чужу жорстоку війну й ті, хто не дожив, не доспівав, не докохав.

     

    Ксенія Гнуда.



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше