• Математичний каламбур

    Математичний каламбур Математичний каламбур Математичний каламбур

    Президент України підписав Указ «Про оголошення 2020-2021 навчального року Роком математичної освіти в Україні». Документ обов’язково передбачає створення математичних майданчиків для вивчення математики на базі публічних бібліотек. 13 лютого таким майданчиком стала міська бібліотека-філія №3. Фахівці книгозбірні для учнів 7-А класу БНВО «ЗОШ №15-ДЮСОК» (класний керівник вчитель математики Людмила Музичук) підготували і провели ерудит-шоу «Математичний каламбур».
     
    Увазі присутніх була презентована книжкова виставка-інсталяція «? вона – ця королева?». А бібліотечною ж титулованою особою стала книга Кузька Кузякіна «Що таке математика», адресована широкому загалу користувачів. Видання є спробою автора поговорити про незбагненний світ математики «нормальною» мовою. Хоча книга аж ніяк не допоможе у виконанні домашніх завдань чи при підготовці до ЗНО, але посприяє в отриманні одного мільйона доларів тим, хто знає напам’ять таблицю множення та вміє правильно ділити у стовпчик.
     
    Учні активно долучилися до розв’язання логічних кмітливостей, доповнили прислів’я та приказки з натуральними числами, ще смакували геометричними цікавинками. А потім відбулася «коронація»…
     
    Учасники заходу зрозуміли, що математика – це величезна галузь і, вивчаючи її старанно, можна отримати задоволення. Бібліотекарі рекомендували школярам до прочитання списки насправді цікавих книжок про математику.

    Ксенія Гнуда



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше