• Крок за кроком в країну винаходів Крок за кроком в країну винаходів Крок за кроком в країну винаходів

    Якщо ми подивимося довкола себе, то побачимо безліч різних речей, малих і великих, які нас оточують: електричні лампочки, стільці і годинники, пральні машини, праски, мікрохвильові печі, літаки і кораблі. А чи замислювався хтось колись, звідки вони взялися, хто їх придумав і як вони змінили наше життя на краще.
     
    12 лютого бібліотекар філії №3 Юлія Сидоренко підготувала і провела для читачів – учнів 8-В класу (класний керівник Олена Головань) БНВО «ЗОШ №15-ДЮСОК» пізнавальну годину «Крок за кроком в країну винаходів». Школярі дізналися де, як і коли з’явилися усі ті речі, що зробили життя людини дуже зручним.
     
    Більш детально Юлія Петрівна зупинилася на одязі для активного життя: джинсах. Учні уважно слухали розповідь про те, що назва «денім» походить від назви міста Німа, де виготовляли білу і незвичайно міцну тканину для вітрил, фарбували тканину в Генуї, а з англійської вимови назви цього міста народилася нова назва – «джине». Найбільш раннім попередником джинсів був цупкий бавовняний одяг, експортований з Індії в 16 столітті, так званий дангарі. Джинси вперше були виготовлені в Генуї, коли місто було незалежною республікою. А свого остаточного і звичного для нас вигляду «штани від Леві» набули тільки 1873 року. Минуло зовсім небагато часу і світ убрався у джинсові речі.
     
    Восьмикласники переглянули відеоролики «Історія речей», «Джинсова мода». Взявши участь у бліц-опитуванні «Як ви ставитесь до джинсів?», учасники заходу відповіли, що джинсовий одяг універсальний, популярний, практичний та створює модний сучасний образ. 

    Юлія Сидоренко.



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше