• 10 хвилин дитинства – 10 хвилин юності 10 хвилин дитинства – 10 хвилин юності 10 хвилин дитинства – 10 хвилин юності

    Для формування і задоволення інформаційних потреб підлітків з правознавчих питань 12 лютого фахівці книгозбірні №3 провели коло спілкування «10 хвилин дитинства – 10 хвилин юності». Учасниками заходу стали читачі – учні 9-Б та 8-А класів БНВО «ЗОШ№15-ДЮСОК». Дуже часто життя показує, що юні громадяни добре знають свої обов’язки, але погано орієнтуються в своїх правах. Тому потрапляють у непередбачувані ситуації. І мета бібліотеки, як єдиного осередку правової освіти мікрорайону, – спонукати молодь навчитися орієнтуватися в безлічі законів правового середовища.

    На зустрічі зі школярами були запрошені інспектор ювенальної превенції лейтенант Іван Васильович Музиченко та дільничний офіцер поліції, старший лейтенант Олександра Вікторівна Шишуліна. Професійні юристи розповіли присутнім про всі види прав і свобод людини та про те, як вони захищені в Україні. Учні ознайомилися з питаннями рівності і дискримінації, проблемами булінга в молодіжних колективах, дізналися у які правові організації та служби слід звертатися. Захід супроводжувала тематична викладка юридичної літератури, коментований огляд якої зробили бібліотекарі.

    Життєві приклади, конкретні ситуації, які розглядалися, змусили школярів замислитися над необхідністю знати закони України та вміти їх застосовувати. Захід пройшов змістовно, а найголовніше він засвідчив небайдужість підлітків до питань юридичної обізнаності, формування правової свідомості та правомірної поведінки.


    Ксенія Гнуда.



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше