• Ціна чужої війни Ціна чужої війни Ціна чужої війни Ціна чужої війни Ціна чужої війни

    З кожним роком все більше історія віддаляє нас від вогняних років афганської війни. Що спонукає до згадки про цю війну? Пам’ять…. За кожним воїном – свій життєвий подвиг, своя доля.
     
    Напередодні дня виведення радянських військ з Афганістану, в бібліотеці-філії №1 для дітей, відбулася зустріч-спомин «Афганістан. Історія та пам’ять» з краянами-учасниками бойових дій: головою Білоцерківської районної організації ветеранів України Віктором Рудим, майором Віктором Назаренком, старшим прапорщиком Анатолієм Федоріном.
     
    Восьмикласники БСШ №1 (класний керівник Тетяна Передерій) слухали спогади військових про тяжкі воєнні роки на чужій афганській землі, однополчан, друзів, яких втратили, та переглянули фрагменти документального фільму «Афганістан. Я пам’ятаю».
     
    Бібліотекар Майя Тарасенко ознайомила восьмикласників з літературою книжкової виставки «Обпалені війною», де висвітлюється тема афганської війни, героїчної і трагічної.
     
    Афганістан не відпускає тих, хто ступав на його землю. Він сниться. Він болить. Він залишається в фільмах, піснях, книгах, в серцях солдатів.
     
    Хвилиною мовчання вшанували учасники заходу пам’ять тих, хто знайшов передчасну смерть у далеких афганських горах і ущелинах та вручили квіти гостям.
     
    Майя Тарасенко.



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше