• Небезпеки всесвітньої павутини Небезпеки всесвітньої павутини Небезпеки всесвітньої павутини

    Інтернет надає багато можливостей як для дорослих, так і для дітей. Але поряд з тим є питання, які хвилюють батьків, коли їхні діти користуються гаджетами. Ким є «друзі» у соціальних мережах? Як захистити дітей від шкідливого контенту в Інтернеті? Як убезпечити себе від онлайн-шахрайства та викрадення особистих даних?
     
    Обговорити всі ці та багато інших запитань до учнів 5-А та 5-В класів БЗШ №7 (класоводи Олексієнко І.О, Панькіна Н.І.) завітали працівники бібліотеки-філії №9.
     
    З нагоди Дня безпечного Інтернету, що відзначається в другий вівторок лютого, бібліотекарі підготували годину-застереження «Небезпеки всесвітньої павутини».
     
    Жанна Харченко повідомила, які можливості і небезпеки існують в соціальних мережах та олайн-іграх, звідки можна завантажувати мобільні додатки, а звідки – не варто та разом з дітьми розбиралася у правилах спілкування та публікацій в Інтернеті.
     
    Світлана Могорит обговорила з п’ятикласниками прояви кібербулінгу та як не стати жертвою онлайн-цькування. Цікавою ідею для дітей виявилося укладання сімейної угоди між усіма членами родини, яка допоможе сформувати домашню культуру використання гаджетів.
     
    Діти із задоволенням відповідали на запитання тесту на Інтернет-залежність, який показав, що більшості учням потрібно проводити менше часу за комп’ютером і смартфоном, а мати інші захоплення, зустрічатися з друзями, гуляти на свіжому повітрі та читати цікаві книги.

    Світлана Могорит.



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше