• Кібербулінг: як від нього захиститися

    Кібербулінг: як від нього захиститися Кібербулінг: як від нього захиститися Кібербулінг: як від нього захиститися

    В рамках Всесвітнього Дня безпеки в Інтернеті, 11 лютого для читачів – учнів 8-А класу БНВО «ЗОШ№15-ДЮСОК» (вчитель Світлана Поліщук) бібліотечні фахівці філії №3 провели школу безпеки «Кібербулінг: як від нього захиститися».
     
    Кібербулінг або Інтернет-мобінг – це сучасна форма агресії, яка набула поширення з появою мережі. На жаль, такий вид цькування набирає все більших обертів. Часто діти не розуміють, як можуть захиститися від нього.
     
    Бібліотекарі дали практичні поради з виявлення та нейтралізації негативного впливу кібербулінгу. Школярі взяли активну участь у ситуативній грі «Міф чи факт», відповіли на питання тесту «Безпека в Інтернеті», переглянули відеоролики «Кібербулінг», «Стоп булінг! Моя історія про шкільний булінг та кібербулінг», «Розваги та безпека в Інтернеті», мали змогу ознайомитися з матеріалами тематичної викладки.
     
    Працівники книгозбірні повідомили, що діє національна дитяча «гаряча» лінія за безкоштовними номерами 0 800 500 225 та 116 111. Несподіванкою стала звістка, що сектор ювенальної превенції міста Біла Церква отримав нову техніку, яка допомагатиме попередити кіберзлочини стосовно дітей.

    Тетяна Драбинко.



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше