• Казки читаємо – права вивчаємо

    Казки читаємо – права вивчаємо Казки читаємо – права вивчаємо Казки читаємо – права вивчаємо

    Дитинство – найважливіший і неповторний період у становленні особистості. З дитячих років малеча потрапляють у різні ситуації, коли необхідно знати свої права і обов’язки. «Людство зобов’язане давати дитині краще, що воно має», – проголошує декларація прав дитини.

    Щоб познайомити маленьких білоцерківців з їхніми правами, працівники книгозбірні №6 здійснили бібліотечний десант до учнів 2-В класу (класовод Інна Дацюн) та 2-Г класу (класовод Ольга Кулинич) БЗШ №21. Бібліотекар Людмила Романюк провела з другокласниками правову годину «Цікава казка – правова підказка». Дітям було презентовано книгу «Знай свої права, дитино», в якій розкриваються основні засади Конвенції прав дитини. В інтерактивній ігровій формі читайлики подорожували з героями казок по статтях Конвенції.

    За допомогою правової гри діти познайомились та засвоїли такі поняття як право, обов’язок, відповідальність. Для кращого засвоєння прав, Людмила Миколаївна провела ситуативні ігри, використовуючи уривки з українських народних казок «Коза-дереза», «Лисиця і журавель», «Телесик», «Солом’яний бичок», «Рукавичка». Діти жваво відповідали на запитання, вміло захищали права казкових героїв. Беручи участь у грі «Пошта порушених прав», учасники заходу шукали правопорушників серед героїв казок Шарля Перро та Г.Х.Андерсена. Казкові персонажі допомогли дітям зрозуміти, що буває, коли трапляються різноманітні порушення. Читайлики із цікавістю аналізували кожен випадок, визначали винуватців і постраждалих, за допомогою бібліотекаря робили висновки.

    Завершальним етапом заходу стала гра «Веселий м’ячик», під час якої другокласники продемонстрували, що вони добре знають свої права.

    Правова година пройшла цікаво, змістовно, а головне, підтвердила небайдужість дітвори до питань правової обізнаності та формування правової свідомості та правомірної поведінки.

     

     

    Людмила Романюк.



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше