• Читаємо вголос, читаємо разом

    Читаємо вголос, читаємо разом Читаємо вголос, читаємо разом Читаємо вголос, читаємо разом Читаємо вголос, читаємо разом

    Вже протягом 11 років у різних країнах світу відзначається Всесвітній день читання вголос. Таку традицію започаткувала американська некомерційна організація «LitWorld» у рамках руху за грамотність. Цього року цей день припадає на 5 лютого. Акція спрямована на те, щоб спонукати молоде покоління до читання книжок вголос разом з друзями, обговорення змісту твору, виховання звички ділитися враженнями та думками щодо прочитаного, надихати дітей і дорослих просто більше читати і спілкуватися між собою.

    Працівники бібліотеки-філії №6 приєднались до Всесвітнього дня читання вголос і подарували своїм читачам свято слова, книги та читання. День розпочався із флешмобу, учасниками якого стали вихованці груп «Пізнайко» та «Слоник» ДНЗ №8 (методист Оксана Болотова). «Озброївшись» абетками, діти вголос називали літери та читали поезії. Завідувачка бібліотекою Надія Гаврилова прочитала вголос легенди зимового циклу: «Легенду про сніг» та «Мороз, Сонце і Вітер».

    Естафету флешмобу «Читаємо вголос!» прийняли учні 3-Б класу БЗШ №23 (класовод Ольга Шаталова). Завідувачка бібліотекою Надія Гаврилова розповіла третьокласникам про історію виникнення акції та побажала досконало оволодіти навичками читання. Діти по черзі читали вголос казку Лесі Українки «Біда навчить», в якій розповідається про дружбу, взаємодопомогу та працьовитість та переглянули мультфільм «Некмітливий горобець» за мотивами казки, яку читали вголос.

    Впродовж дня до акції читання вголос приєднувалися читачі, які завітали в бібліотеку. З книжкової добірки, що підготували бібліотекарі, кожен знайшов свою книгу і зачитав улюблений вірш чи уривок.

    День пройшов цікаво та творчо. І читачі, і бібліотекарі отримали піднесений настрій від спілкування з книгами та можливістю пізнати один одного ближче. А головне, всі були мотивовані до подальшого читання книжок.

     

    Надія Романюк.



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше