• Стежками пригод Всеволода Нестайка

    Стежками пригод Всеволода Нестайка Стежками пригод Всеволода Нестайка

    30 січня в Україні відзначили 90 років від дня народження видатного українського дитячого письменника Всеволода Нестайка. Письменник на все життя зберіг здатність радіти і щедро дарувати радість іншим. Мабуть не існує жодної людини, яка б прочитавши бодай одну його книжку не закохалася у його героїв.

    В тому, що діти обожнюють твори Всеволода Нестайка переконались працівники бібліотеки-філії №6, здійснивши бібліотечний десант у 3-А клас (класовод Олена Берегова) БЗШ №23.

    Разом з бібліотекарем Людмилою Романюк діти «мандрували» Країною дитинства Всеволода Нестайка. «Завітавши» у школу, в якій навчався майбутній письменник, дізнались про його успіхи в навчанні та про те, як почав писати. Людмила Миколаївна познайомила дітей з книгами, які є у фонді бібліотеки та зачитала уривки з творів письменника, які зачарували присутніх веселими та дотепними пригодами.

    Нестайкові твори житимуть довгі роки, як і пам’ять про нього – сонячного зайчика, що дарував читачам дитинство. Хольхе Анферен писав: «Твори Всеволода Нестайка – сонячні, життєствердні, після яких хочеться жити на повну силу, насолоджуватись романтикою буднів і завжди почуватися дитиною».

     

    Надія Гаврилова.



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше