• Герої Крут − ніхто не забутий

    Герої Крут − ніхто не забутий Герої Крут − ніхто не забутий Герої Крут − ніхто не забутий

    З метою вшанування пам’яті подвигу українських юнаків, які героїчно боронили Вітчизну у бою під Крутами, працівники центральної бібліотеки провели у ДПТНЗ «Професійний ліцей» урок-реквієм «Лицарський подвиг юних українців».

    Цікавий історичний екскурс запропонував юнакам краєзнавець Анатолій Бондар. Він ознайомив присутніх із надзвичайно складною ситуацією, що склалася в Україні після жовтневого перевороту 1917р., загрозами і викликами, які встали перед молодою Українською державою.

    Історик детально розповів про хід бою, розкрив кілька версій, трагічних подій під Крутами, наголосив, що Крути стали початком нової доби в історії України, провів паралелі із сучасними подіями в Україні, коли саме молодь з її ентузіазмом та юнацьким максималізмом не раз ставала тією рушійною силою, яка змінювала хід історії.

    Бібліотекарі Любов Вилегжаніна та Валентина Самардак підготували літературно-мистецьку сторінку «Через Крути − у майбуття», у якій прозвучали вірші українських поетів Павла Тичини, Лесі Хрипливої, Василя Онуфрієнка, Богдана Стельмаха, Миколи Лебединського, присвячені подвигу кращих синів України, а також ознайомили учнів з літературою, представленою на книжковій виставці.

    Юнаки з цікавістю переглянули уривки з художнього фільму «Крути 1918», але особливо вразив їх відеокліп українського гурту «Тінь Сонця» про юних звитяжців «Ніколи не плач».

    Нехай пам’ять про героїв, що загинули під Крутами, на Майдані, на сході України буде вічною. І нехай їхня звитяга і мужність, їхній подвиг будуть прикладом, як треба любити і захищати свою Батьківщину.

     

    Любов Вилегжаніна.

     



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше